Kaakon Rastin omatoimisuunnistukset jatkuvat Rakinmäellä

Rannikkorastien kauden ohella Kaakon Rasti jatkaa omatoimisuunnistuksia Haminassa.

Karttojen nouto samasta paikasta kuin tähänkin saakka: Veijo Riivari Tompurintie 7 A 7. Voimassaolo Rakinvuoren radan osalta 30.5. – 22.6.
Osallistumismaksun 5 EUR voit suorittaa sähköisesti Rastilippupalvelussa tai tilisiirtona Kaakon Rastin tilille FI86 5506 0040 0909 51 viitteellä ”Pitkät”.

  • Rata A 5.7 km 16 rastia
  • Rata B 4.1 km 10 rastia
  • Rata C 2.9 km 9 rastia
  • Rata D 1.6 km 7 rastia

Ratamestarin luonnehdinta maastosta.

Lupinmäki/Rakinvuori alueella suunnistaja viihtyy! Näkymät Lupinmäen lähtöpaikalta ovat poikkeuksellisen hienot. Liikkeelle lähdettyä hyvä olo lisääntyy, sillä suunnistaja huomaa kuinka hyväpohjaista maastoa hän saakaan kulkea. Maastossa ei ryteikkö ole esteenä eikä liian runsasta polkuverkostoa ole sekaannusta aiheuttamassa. Myös näkyvyys maastossa on hyvä – rastit siis löytynevät helposti!

Maasto etenkin kartan eteläosissa tarjoaa mahdollisuuden hyvinkin reippaaseen suunnistusmenoon. Haastetta, sekä fyysistä että suunnistuksellista, pisimmille reiteille tarjoaa Rakinvuoren rinteet. A-rata vie Rakinvuorelle kahteen otteeseen, ja mikä rinteitä noustessa! Kuntoa on tai se ainakin nousee ja lukuisten, tarkkuutta vaativien rastien löytyminen on aina hienoa.

Pitkälti polkuihin tukeutuva D-rata sopii mainiosti suunnistusta aloitteleville. Myös korkeuserot lyhyimmällä radalla ovat maltilliset.

Maastoa halkoo paikallistie, joten varovaisuutta tiellä kulkiessa.

Rasteilla on kangaslippu ilman tunnusta – eikä lippuhin saa koskea.

Opastutus Museotien 3513 ja tien 14688 risteys rastilippu ja sini/valkoiset kuitunahat.

Tervetuloa nauttimaan!
Ratamestari Juha Siljander 050-3548169

Posted in Yleinen.