Kirkkovuorten ennakko

Pitkä omatoimisuunnistusaika on takana, ja on aika palata Rannikkorastien pariin. Mikäpä olisikaan parempi maasto aloittaa kun Kirkkovuoret, josta löytyy juostavaa maastoa mukavan selkeillä muodoilla varustettuna.

Tässä taannoin kaksi kaverusta kävi iltanuotion äärellä keskustelua siitä, millainen hyvän  suunnistusradan kuuluu olla. Tämän mielipiteiden vaihdon pohjalta vuoden 2020 rannikkorastien avauksesta löytyykin sitten kaksi täysin erinäköistä ratavaihtoehtoa.

Perinteinen A-rata on Tommin, tuon suunnistusratojen Picasson kädenjälkeä, (tai ehkä tätä rataa voitaisiin verrata pointillismin mestareihin)- paljon lyhyttä rastiväliä höystettynä tarkoilla rastipisteitä. Tarkka suunnistus jouhevalla rastinotolla on avain menestykseen tällä runsasrastisella radalla.

Koska toinen ratamestari on tyyliltään ja suunnistustaidoiltaankin enemmänkin minimalisti, on toisessa radassa säästelty pisteissä, mutta ei rastivälien pituudessa. 

Valittavana on klassista ja perinteikästä radanmerkkausta vuosikymmeninen takaiseen tyyliin, jossa oikeilla reitinvalinnoilla ja kevyellä jalalla saa tulosta aikaiseksi. Filosofialla että rasteja ei kuuluisi etsiä, vaan reittiä.  Koska tämä on tavallaan bonusrata, jota tuskin jatkossa nähdään, on se nimeltään KT-rata, eli “klassisen tyylin”. Tulitikkuvälien sijaan onkin kyse enemmän propsiväleistä, joskin mahtui radalle pari alle kilometrinkin rastiväliä.

Myös ihan normaalista suunnistuksesta pitäviä pihkaniskoja on kuitenkin yritetty muistaa, joten tarjolla on lyhyempää ja helpompaa rataa, näiden kahden ääripään väliltä.

Radoissa olemme poikkeusolojen varjolla palanneet ainakin hetkeksi perinteiseen ABCD-järjestykseen, kriisin keskellä pitää palata perusasioiden pariin.

Kaikilla rasteilla on liput ja hienot laminoidut koodilaput

Maasto on juostavaa, alkukesä ja luonto kauneimmillaan ja yhtään hirvikärpästä emme löytäneet maastosta! Joten tulkaa ihmeessä juoksemaan,  kävelemään taikka tehkää molempia vuorotellen.

Ratapituudet ja rastimäärät löydätte oheisista kuvatiedostoista ja alta.

A: 5,5 km, 18 rastia
B: 4,4 km, 11 rastia
C: 3,4 km, 6 rastia
D: 2,1 km, 5 rastia
KT: 8,0 km, 5 rastia

PS. paikalla myös Suunnistajan kauppa!

Posted in Yleinen.