Rannikkorastit jatkuvat Katariinan puistossa

Kauden toinen Rannikkorastit tapahtuma suunnistetaan torstaina 18.4. Katariinanniemen upeissa merimaisemissa. Talven lumet ovat alueelta sulaneet kokonaan ja maastopohja on vuodenaikaan nähden melko kuivaa. Radoilla on tarjolla pidempää reitinvalintaväliä ja lyhyemmillä väleillä on tarjolla tarkkaa rastinottoa. Suosittelemme nappula/nastari-kenkää liukkaiden kohtien varalta.

Tarjolla on neljä eri pituista rataa:

A-rata: 4,4km, 26 rastia (kartan koko A3)
B-rata: 3,5km, 19 rastia (A3)
C-rata: 2,4km, 12 rastia (A4)
D-rata: 0,9km, 7 rastia (A4)

Tervetuloa nauttimaan!

Terveisin ratamestarit,
Onni ja Elsa Vepsäläinen

Kartantulostajan erikoinen: 

Tulostaja vaihtoi ratamestarin suunnitelmat päivitetylle karttapohjalle. Yksi rasti (koodi 161) sijoittui tällä kartalla sprinttisääntöjen mukaan kielletylle vihreälle alueelle. Kartantulostajan ”paikallissäännön” mukaan sallittakoon meno alueelle tällä kertaa, myös sääntöjä noudattaville.

Rannikkorastien avaus Laantinkulmalla 16.4.

Kevään ensimmäiset Rannikkorastit Laantinkulmalla. Viime tiistaina oli yhdessä notkossa vielä polveen asti lunta, mutta tuskin enää itse tapahtumassa on.  Maasto on hyväkulkuista ja näkyväisyys on hyvä. A ja B-radan radoilla jonkin verran uutta harvennusta ja monitoimikoneen uria. Alue on merkattu mallikarttoihin. A-rata 6,5 km 19 rastia B-rata 4,5 km 13 rastia C-rata 2,3 km 8 […]

Rannikkorastien kauden 2024 hinnasto – hanki kausikortti etukäteen

Tulevan Rannikkorastikauden hinnasto (ei muutoksia viime vuoteen):

  • Kausikortti 130€
  • 10x sarjalippu 65€
  • Kertamaksu 8€.

Kausikortteja ja 10x-sarjalippuja voi nyt jo ostaa maksamalla ne ennakkoon joko Rannikkorastien tilille (FI63 5172 0220 2806 72) tai suorittamalla maksun sähköisten liikuntaetujen kautta (maksupaikaksi Rannikkorastit). Huom! Paperisten liikuntaseteleiden käyttäminen Rannikkorasteilla ei ole enää mahdollista

Maksun suoritettuasi, laita vielä viestiä anttiss [at] gmail.com ja mainitse samalla maksutapa.

Fyysistä kausikorttia ei ole, ja etukäteen maksetut 10x sarjaliput voit noutaa tapahtumapaikalta.

Rannikkorastien kausi 2024 sisältää 50 tapahtumaa, joten kausikortti on erittäin kannattava hankinta. Samalla tuet paikallisten suunnistusseurojen toimintaa. Kiitämme jo etukäteen kaikkia kausikortin ostavia!

Toimitsijakoulutus – tiistaina 9.4. Kotkassa ja torstaina 11.4. Haminassa

Kotka 9.4. Rannikkorastien toimitsijakoulutus järjestetään tiistaina 9.4. klo 18 Kotkassa, Datariina, Heikinkatu 7. Tilaisuudessa käydään läpi kaikki toimitsijatehtävät: Tapahtumajärjestäjä – alustavasti klo 18:00 – klo 18:20 Tuloslaskija – alustavasti klo 18:20 – klo 18:40 Ratamestari – alustavasti klo 18:40 – klo 19:00 Paikan päällä on tilaisuuden jälkeen mahdollisuus vielä käytännön harjoituksiin. Mukaan voi tulla myös […]

KUTSU 70 rastia Juhlasuunnistukseen la 28.10.!


Lämpimästi tervetuloa Kymin Suunnistajat, rannikkorastilaiset sekä kaikki suunnistuskaverimme naapuriseuroista.
TIEDOT:
Lähtö la 28.10 klo 10 -11
Tapahtumapaikkana Karhulan ladun maja. Osoite Laajakoskentie 805.
Sauna lämmin alkaen klo 12. Mahdollisuus pulahtaa Kymijokeen. Uikkarit mukaan.
Tarjolla grillimakkaraa ja pikkupurtavaa.
Tapahtuma on maksuton Kymin Suunnistajille.
Muilta vapaaehtoinen 8 € karttamaksu.
Osalla rasteista Emit leimaus ja osassa rastikoodin mukainen numerolappu.
RADAT:
70 rastia 9,7 km
35 rastia 5,2 km
10 rastia 2,2 km
Maasto on vähäpolkuista ja pienemille suunnistajille suosittelemme aikuista mukaan.
Ratamestarit lupaavat ikimuistoisen suunnistuselämyksen huippumaastossa!

Rannikkorastit 2023 päätökseen, suunnistukset jatkuvat!

Rannikkorastit -kausi 2023 saatiin päätökseen Aittakorven maastoissa. On kiitosten aika. Kiitos kaikille rasteja kauden aikana etsineille ja löytäneille mukana olosta ja osallistumisesta! Erityiskiitos kaikille järjestelytehtäviin osallistuneille, niin pienellä kuin suuremmallakin panoksella mukana olleille. Olette kaikki tärkeitä ja mahdollistatte mukavia hetkiä lajin harrastajille ja ylipäänsä lajin elinvoimaisuuden seutukunnallamme.

Suunnistukset kuitenkin jatkuvat vielä. Pimeäsuunnistukset jatkuvat jo tiistaina Luovissa, jossa jatkuu perinteinen iltojemme ilo, KothamCup! Lisää Kothamista täällä: https://kothamcup.blogspot.com/

Lauantaina 28.10. onkin vuorossa jotakin aivan erityistä! Silloin Kymin Suunnistajat juhlistaa 70 vuotista taivaltaan 70 rastia Juhlasuunnistuksen muodossa. Kuten nimestä voi päätellä, ovat ratamestarit ahkeroineet ja vieneet maastoon ja radalle peräti 70 rastia. Ainutkertainen tilaisuus nauttia rastinotosta oikein viimeisen päälle, älä missaa tätä!

Kauden viimeiset rannarit Aittakorvessa

Ruska värjää maiseman, mutta kauden viimeisten Rannareiden kartta hehkuu vielä paikoin vihreänä. Sunnuntaina 22.10. suunnistetaan Aittakorvessa Karhuvuoren kuntoradan maastossa. Maasto on syksyisen avointa ja suurelta osin hyväkulkuista. Ratojen suunnittelussa on vältetty pahimmat syysvesistöt, mutta B-radan yhdellä rastivälillä oleva polku on veden peitossa. Reitinvalintaa voi monissa kohdissa toteuttaa hyvin joko polkua, kuntorataa tai metsämaata pitkin.

Tapahtumapaikkana on Ututien parkkipaikka.

Ratapituudet

A-rata 6,6 km

B-rata 4,5 km

C-rata 3,4 km

D-rata 1,9 km

Tervetuloa suunnistamaan!

Ratamestarit Tuomas & Katariina

Rannikkorastit Itäranta

15.10 Rannikkorastit käydään Itärannassa. Luvassa on vauhdikkaat radat nopeassa ja polkurikkaassa maastossa. Runsaan polkuverkoston takia radoilla on mahdollisuus pitää kovaa vauhtia. Tasaista maastoa kuitenkin rikkoo yksi kalliomäki alue, jossa kaikki radat käyvät. Radoilla on runsaasti rasteja ja rastivälit menevät pidemmillä radoilla jonkun verran ristiin, joten pitää olla huolellinen, että käy rastit oikeassa järjestyksessä. Radat soveltuvat hyvin kovempaan ja vauhdikkaampaan harjoitukseen. Lähtö sijaitsee n.200m päässä tapahtumapaikasta ja maali n.500m päässä.

Radat:
A-Rata- 4,9km
B-Rata- 3,9km
C-Rata- 2,7km
D-Rata- 1,8km
Terv. ratam. Rasmus Töyrylä

Ratamestarin ennakko Kangasmäki 8.10

Sunnuntaina suunnistetaan Kangasmäen kartalla Pyhtäällä. Tarjolla enimmäkseen polkuvoittoista mukavaa kangasmaastoa.  A ja B radat käyvät myös maaston peitteisemmässä osassa. Pidemmillä radoilla on muutama pidempi rastiväli, joille on selkeästi tarjolla muutamaa erilaista reittiä. Pari tarkkaa rastipistettäkin löytyy pidemmiltä radoilta. Lähtö on viety moottoritien pohjoispuolelle ja maali sijaitsee tapahtumakeskuksen välittömässä läheisyydessä. C- rata tukeutuu polkuihin ja selkeisiin maastokohteisiin. D-radalla kaikki rastit ovat polkujen välittömässä läheisyydessä selkeillä paikoilla. Kaikki radat käyvät Pyhtään punaisilla kivillä.  Tapahtumakeskus on Siltakylän liittymän välittömässä läheisyydessä, Pyhtää Kyltin tienoilla. Autot parkkiin Kangasmäen teollisuusalueen katujen varrelle. Tervetuloa suunnistamaan! 

A rata 6,1km 12 rastia

B-rata  4,5 km 9 rastia

C-rata 3,2 km 10 rastia

D-rata 2,3 km 7 rastia