NÄIN TOIMIT RANNIKKORASTEILLA

VALITSE RATA JA OSTA KARTTA

Opastaulut ohjaavat sinut Infoon, jossa kuntorastitoimitsija myy sinulle kartan. Karttamaksu on 8 € aikuisilta, alle 18-vuotiaat ja varusmiehet veloituksetta. Lapsen saattajan D-radalla aikuiselta ei myöskään peritä maksua. Kartan voit maksaa myös Liikunta-, Kulttuuri-, Virike- tai Tyky-palveluilla Rannikkorastit -toimipaikalle, paperimuotoisia seteleitä emme ota enää vastaan kaudella 2024. Jos haluat ajanoton, eikä sinulla ole Emit-korttia, voit vuokrata sellaisen 2€ hintaan.

Jokaisessa Rannikkorastit-tapahtumassa on 4 eritasoista rataa (A-D) joista osasta voi olla tarjolla myös lyhyempi versio (esim. BL).

  • A = vaativa pitkä, 5-7 km
  • B = keskivaikea pitkä, 4-5 km
  • C = helpohko pitkä, 2,5-3,5 km
  • D = helppo lyhyt, 2 km

Ratatarjonnassa saattaa olla vaihtelua (esim. sprinttisuunnistuksessa radat voivat olla pitkä ja lyhyt), koska radat suunnitellaan aina käytettävissä olevan maaston mukaan.

Selvitä ratojen pituudet ja vaativuustasot ensin ja tee valintasi arvioituasi oman kuntosi ja taitosi riittävyys. Jos olet epävarma, kysy neuvoa järjestäjiltä, sillä he tuntevat maaston ja ratojen vaativuuden.

Radat on painettu karttoihin. Rastimääritteet on painettu karttaan tai annetaan erillisinä. Jos haluat ajan tuloksiin, tarvitset EMIT-kilpailukortin. Jos sinulla ei ole omaa EMIT-kilpailukorttia, voit karttamyynnistä vuokrata sellaisen (2€). Korvausmaksu kadonneesta kortista on 100€.

RASTILIPPU PALVELU

Rannikkorasteilla on käytössä Suunnistusliiton kehittämä Rastilippupalvelu. Osoitteesta www.rastilippu.fi voit nähdä tarjolla olevat kuntosuunnistustapahtumat, ilmoittautua ja halutessasi maksaa osallistumismaksun palvelun kautta. Lisää infoa palvelusta löytyy täältä: https://www.suunnistusliitto.fi/harraste/rastilippu-palvelu-suunnistajille/rastilippu-ohjeet-suunnistajille/

ILMOITA NIMESI

Ilmoita infossa järjestäjälle oma nimesi sekä rata, jonka aiot juosta.

SIIRRY LÄHTÖÖN

Kun olet ilmoittautunut infossa, voit siirtyä lähtöpaikalle, joka on infon läheisyydessä ja jonne on opastus 'Lähtö'-kilvellä. Lähdössä leimaat EMIT-kilpailukorttisi lähtöleimasimessa (anna valon välähtää vähintään kolme kertaa, jotta kortin aikaisemmat tiedot nollautuvat). Aika lähtee käyntiin, kun irrotat kortin leimasimesta.

HUOM! Karttaan merkityille (karttamerkeillä tai ratapainatuksilla) kielletyille alueille, kuten pelloille, pihoille jne. meno on ehdottomasti kielletty.

LEIMAA RASTEILLA

Rastit on merkitty maastoon punavalkoisin rastilipuin. Rastilipun läheisyydessä on EMIT-leimasin ja rastin koodi. Tarkasta koodista, että olet oikealla rastilla ja leimaa EMIT-kilpailukorttisi huolellisesti, jotta käyntisi rastilla tallentuu korttiin (nopea leimaus riittää).

MAALIN JÄLKEEN ILMOITTAUDU INFOSSA

Jos haluat ajan tuloksiin, leimaa maalissa maalileimasimessa. Tällöin aika pysähtyy. Sen jälkeen käy ilmoittautumispaikalla, jossa EMIT-kilpailukorttisi luetaan suoraan tietokoneeseen.

Vaikka EMIT-kilpailukorttisi olisi hävinnyt tai et ole käynyt kaikilla rasteilla, tai olet suunnistanut ilman EMIT-kilpailukorttia, käy joka tapauksessa ilmoittamassa saapumisestasi Infossa.

Rannikkorasteilla on käytössä MTR-lämpökirjoittimen rastiväliaikojen tulostamiseen kisapaikalla. Lämpökirjoittimella tulostaminen tapahtuu itsepalveluna. Lämpökirjoitin löytyy tulospalvelutietokoneen läheisyydestä. Varsinainen tulospalvelu toimii edelleenkin tulospalvelutietokoneen kautta.

TULOKSET

Tulokset ovat reaaliaikaisesti luettavissa Rannikkorastien internet-sivuilta Rannikkorastit.fi. Sivuilta käsin voit myös piirtää oman reittisi Reittihärveliin jo suunnistuspäivän iltana.

Kaikki tulokset löytyvät myös suoraan Rastilippupalvelusta ja etukäteen Rastilipun kautta ilmoittautumalla saat tietosi tallentumaan Rastilippuun omaan profiiliisi.

MUUTA MUISTETAVAA

Rannikkorasteilla pääset maastoon yleensä kello 17.00-18.30 välisenä aikana. Maali on auki kello 20.00 asti. Viikonloppuisin pidettävien tai yösuunnistuksen sisältävien tapahtumien kellonajat näet kyseisen tapahtuman ennakkoinfosta (tai tapahtumakalenterissa).

Pysäköi autosi pysäköinninvalvojan (tai sellaisen puuttuessa 'hyvän maalaisjärjen' mukaisesti) ohjeiden mukaan siten, että autosi ei haittaa muuta liikennettä. Muista, että olemme jonkun toisen omistamalla maalla vieraana.

Kuntorastitapahtumissa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton lajisääntöjä sekä järjestäjän antamia ohjeita. Sääntöjen ja ohjeiden puutteellinen tuntemus ei oikeuta rikkomaan niitä, eikä vapauta sääntörikkomusten seuraamuksista.

Jokamiehen oikeuksien ja erityisesti velvollisuuksien tunteminen ja noudattaminen ovat jokaisen suunnistajan perustaitoja. Jokainen osallistuja on myös velvollinen auttamaan maastossa loukkaantunutta tai eksynyttä.

Kuntorastien osallistujat osallistuvat tapahtumaan omalla vastuullaan ja vastaavat itse omista vakuutuksistaan. Suunnistusliiton kilpailulisenssi voi sisältää tapaturmavakuutuksen.

RYHMÄT

Oletko tulossa Rannikkorasteille isommalla ryhmällä esimerkiksi työporukan, koululuokan tai partioporukan kanssa? Laitathan meille etukäteen tietoa minkä kokoinen ryhmä teitä on tulossa ja minkä mittaisen radan olette suunnistamassa. Ennakkoilmoituksella varmistamme, että karttoja on riittävästi kaikille ja voimme myös sujuvoittaa lähtöä. Ilmoitukset osoitteeseen mika.kilpinen@kopioklubi.fi tai mikko.kiiski@iki.fi .

KAUSIKORTILLA JA SARJALIPULLA SÄÄSTÄT!

Rannikkorasteille on mahdollisuus hankkia myös kausikortti tai sarjalippu:

  • Henkilökohtainen kausikortti: 130€. Voit ostaa kortin Rannikkorastit-tapahtumista tai maksamalla sen suoraan tilille (FI63 5172 0220 2806 72) tai liikuntaetupalvelussa
    • Ilmoita maksamastasi kausikortista anttiss @ gmail.com
  • 10 kpl sarjalippu Rannikkorasteille: 65€. Sarjalippuja voit ostaa Rannikkorastit-tapahtumista ja ne ovat voimassa aina seuraavan kauden loppuun.

Meillä käyvät myös maksuvälineenä seuraavat liikuntaetupalvelut: Smartum, ePassi, myEdenred, eazybreak ja Tyky.

Tulevat tapahtumat