Vauhdikasta suunnistusta odotettavissa Mussalossa

Ratamestari Ville Taussin ennakkopaloja: 

Ratoja on 4kpl. B-lyhyt on jätetty pois käytännön syistä. Kaikilla radoilla käytetään kahta eri karttaa. Viime vuonna Mussalon kuntorasteilla mukana olleet saattavatkin muistaa käytännön. Ensin juostaan hieman metsäisempi osuus Saaripirtin 1:5000 kartalla ja tienylityksen jälkeen (jossa liikenteenohjaus järjestäjien toimesta) on vuorossa puistomaisempi osuus Mussalon koulun 1:4000 mittakaavaa olevalla sprinttikartalla. Kartat on tulostettu samalle paperille, joten tienylityksessä vain käännetään toinen puoli käyttöön.

Saaripirtin kartan alue on runsaan polkuverkoston rikkomaa ulkoilualuetta, joka rajoittuu tonttialueisiin sekä Mussalon satamaan johtavaan tiehen sekä Rajakalliontiehen. Ensimmäinen osa kaikilla radoilla on metsäisempää osuutta, mutta mahdollistaa kuitenkin reilunkin vauhdin. Toisaalta maastossa on rastipisteitä, joiden sujuvan löytämisen takaamiseksi on paikoillaan ehkä hiljentää vauhtia.

Mussalon koulun kartta on 1:4000 sprinttikartta. Alue on puistomainen ja melko avoin, mutta muutama pieni metsälaikkukin alueelta löytyy. Alueella liikkuu myös paljon ihmisiä, joten ottakaa tämä huomioon suunnistuksenne aikana. Tällä jälkimmäisellä osalla on mahdollisuus haluttaessa todella kovaankin vauhdinpitoon, mutta mitään sprinttisuunnistusta koskevia julkisuudessakin olleita niin sanottuja kikkailuja tonttimaiden ja muiden kiellettyjen alueiden kanssa ei ole dotettavissa. Mahdolliset hankaluudet rastien löytämisessä sprinttikartalla johtunevatkin usein ns. ylivauhdista eikä niinkään siitä, että suunnistustehtävät olisivat erityisen vaikeita.

Kulunut kesä on ollut erityisen lämmin ja kuitenkin aina välillä on vettäkin tullut. Edellinen kannattaa pitää mielessä suorituksen aikana, kun miettii reitinvalintojaan. Eletään elokuun alkua ja aluskasvillisuus on päässyt parhaimpiin mittoihinsa.

Odotettavissa on vauhdikasta suunnistusta, jossa on kuitenkin kokoajan tiedettävä sijaintinsa. Radat saattavat näyttää hyvinkin helpoilta, mutta se voi olla petollista…

Ja muistakaa, ettei ihmisten pihoille saa mennä missään vaiheessa suoritusta.

Ratapituudet:

A-rata : 4,32km, 21 rastia
B-rata : 3,62km, 16 rastia
C-rata : 2,41km, 13 rastia
D-rata : 2,12km, 10 rastia

Posted in Etusivun artikkeli.