138 suunnistajaa Saaripirtin-Mussalon pikasuunnistuksissa

Rannikkorastien osanottajien sopeutumiskykyä koeteltiin ratamestari Ville Taussin suunnittelemillä radoilla, joiden alkuosa juostiin Saaripirtin 1:5000 mittakaavaisella, normaaleilla karttamerkeillä piirretyllä kartalla ja loppuosa Mussalon koulun 1:4000 sprinttikartalla. Suunnistaminen Saaripirtin selvälukuisella kartalla oli monen mielestä varsin miellyttävää, kun maasto oli mukavan vaihtelevaa ja polut tarjosivat reitinvalintavaihtoehtoja lyhyilläkin rastiväleillä. Normaalin kartan jälkeen siirtyminen sprinttikartalle – karttaa kääntämällä –  sen sijaan aiheutti yllättäviä vaikeuksia, kun liian suureksi kasvanut vauhti ja paikoitellen tiheä kasvillisuus aiheuttivat huonoja reitinvalintoja ja vielä niiltäkin harhautumisia. Maalissa kuultiin kuitenkin vain tyytyväisiä kommentteja siitä, miten tällainen lähisuunnistus on hyvää vaihtelua tavalliselle metsäsuunnistukselle. 

A-radalla Janne Weckman oli odotetusti omaa luokkaansa. B-radalla Petri Hirvonen oli nopein ennen Mika Nokkaa ja Ari Kukkosta. C-radan tasaisen kärkikolmikon muodostivat Pauli Kainiemi, Hannu Währn ja Jaana Pekkinen. D-radalla parasta vauhtia pitivät Tuomas, Katariina ja Antti Outinen.

Täydelliset tulokset väliaikoineen löytyvät totutusti Tulokset -osiosta, reittihärveli avoinna. Väliajat, WinSplits Online

Arvonnassa onni suosi Pekka Koivua ja Ada Majanderia, jotka kumpikin voittivat 10 €:n lahjakortin Hesburgeriin. Onnittelut!

Ensi tiistain Rannikkorastit pidetään Jumalniemessä, jossa normaalien ratojen lisäksi juostaan Firmaliigan 4. osakilpailuna Heinäviesti, johon muutkin voivat osallistua. Tarkempia tietoja Heinäviestistä annetaan tällä palstalla lähipäivinä. 

Posted in Etusivun artikkeli.