Heinäviesti kutsuu kuntosuunnistajia!

Tiistaina 9.8.2011 suunnistetaan Rannikkorastien Heinäviesti, joka on myös Firmaliigan 4. osakilpailu. Heinäviestin juuret ulottuvat 70 -luvulle, jolloin kuntosuunnistusten yhteydessä juostiin useampana kesänä kylä- ja kaveriporukoiden välinen viestisuunnistuskilpailu. Viestiin voivat normaalilla kuntosuunnistusmaksulla (3 x 5,-) vapaasti osallistua kylä-, kaveri-, ym. porukat 3-henkisin joukkuein. Alle 20-vuotiaat ja varusmiehet normaaliin kuntosuunnistustyyliin veloituksetta. Viestissä on kaksi sarjaa: Pro-sarja, jossa osuuspituudet ovat noin 3 km ja Fun-sarja, jossa osuuspituudet ovat noin 2 km. Kummassakin sarjassa käytetään hajontamenetelmää. Rohkeasti siis mukaan haastamaan naapurikylän miehet ja naiset, tai vaikkapa Firmaliigajoukkueet!

Firmaliigalaiset voivat osallistua viestiin useammallakin joukkueella, mutta vain parhaan joukkueen tulos huomioidaan pistelaskussa. Firmaliigaan osallistuvalle joukkueelle tulostetaan automaattisesti yhdet kartat, mutta muita joukkueita sekä Firmaliigan mahdollisia kakkos- ja kolmosjoukkueita pyydetään tarvittavan karttamäärän arvioimiseksi ilmoittautumaan viimeistään 8.8. osoitteeseen mika.kilpinen(at)kopioklubi.fi. Jälki-ilmoittatuminen rajoitetusti paikan päällä.

Tavanomaisesta ja vanhasta Heinäviestistä poiketen, viestin 1. ja 2. osuuden juoksijat lähtevät matkaan "Halikkoviesti -tyyliin" yhtä aikaa. Ankkuriosuuden juoksija pääsee matkaan vasta kun molemmat alkuosuuksien juoksijat ovat urakkansa suorittaneet. Tämä kannattaa huomioida joukkueen juoksujärjestyksiä ja taktiikkaa miettiessä. Viestin lähtölaukaus kajahtaa klo 17:30, joten joukkueita kehoitetaan saapumaan ajoissa paikalle.

Ennakkotietona mainittakoon että Heinäviestiin on jo ilmoittautunut erittäin nimivahva "Vanhat sotaratsut" -joukkue, luonnollisesti Pro -sarjaan. Nimet Lauri Helminen, Mauno Rapo ja Raimo Kääriä ovat varmasti tuttuja kaikille suunnistusta vähänkin pidempään seuranneille. Takavuosinahan nimet tulivat helposti tutuiksi, riitti kun jaksoi lukea tuloslistoista edes alkuosan. Joukkueen juoksujärjestys pidetään vielä salaisuutena, mutta vedonlyöjille ja muille ennakkospekulaatioista pitäville muistutettakoon mieleen Raimo Kääriän vahvat ankkuroinnit 70 -luvun Jukolan viesteistä. Ainakin sijoille 7 ja 8 on "Raikka" Kymin Suunnistajat Jukolassa kiidättänyt, vahva ehdokas ankkuriksi siis nytkin.

Lisätietoja ja ohjeita kilpailijoille tulossa, kunhan mm. ratamestari saa kynänsä teroitetuksi ja lopulliset radat kartalle piirrettyä. Sitä odotellessa, kerätkäähän joukkueita, haastakaa toisianne ja muistakaa ilmoittautua! Sähäkkä viesti odottaa!

Tapahtumassa on tarjolla myös normaalit kuntosuunnistusradat, tervetuloa!

Posted in Etusivun artikkeli.