169 suunnistajaa nautiskeli Itärannan nopeista, mutta haastavista maastoista

Tänään suunnistetut Itärannan Rannikkorastit keräsivät 169 suunnistajaa nauttimaan Itärannan nopeista, mutta ah niin tarkkuutta vaativista maastoista. Ratamestari Sakari Mattila oli onnistunut laatimaan radat, joita laajasti kiiteltiin ja jotka harva suunnisti täysin puhtaasti. Eräs kovan luokan suunnistaja totesikin muutaman haun tehtyään, että "hyvät radat, kun tulee pummeja"!

Erityisesti maaston eteläpää antoi mahdollisuuden todella nopeaan kulkuun (jos kuntoa riitti:)) ja 4.7 km:n A-radan nopeimman ajan kellotti Töyrylän Matti, joka ei viihtynyt maastossa kuin 26.47. Kilometrivauhti jotain 5:n ja 6:n välillä! B-radalla kärkiajan tehnyt Roosa Metsola eteni noin 8 minuutin kilometritahtiin. Ilahduttavaa oli jälleen lasten ja heidän vanhempien runsas osanotto. Perhesuunnistuksen D-radalla lasten tehtävänä oli havainnoida rastin lähellä roikkuvia, ei metsään kuuluvia esineitä ja kertoa ne sitten maalissa pillimenupalkinnon houkuttelemana.

Kaiken kaikkiaan oikein mukava tapahtuma. Ihmiset olivat iloisia, aurinko paistoi (mutta ilmeisesti merituuli auttoi hieman pienentämään kuumuuden tunnetta) ja kiittelipä eräskin perhe tapahtumakeskuksen sijaintia, sillä olivat päässet paikalle veneellä! Niin, mehän suunnistamme Rannikkorasteilla!

Fransmannin 20 euron lahjakortin voitti Janne Puonti. Onnittelut!

Ensi viikolla siirrymmekin sitten Mussaloon, jossa tarjolla on viime vuotiseen tapaan yhdistelmäsuunnistus (1:5000+sprintti). Tervetuloa!

Väliajat, WinSplits Online (korjatut).

Posted in Etusivun artikkeli.