Vappuaattona Rannikkorasteille!

Ensiviikolla Rannikkorastit suunnistetaan jo poikkeuksellisesti vappuaattona maanantaina. Tällä kertaa Rannikkorastikiertue on ankkuroitunut Tavastilan huoltoaseman välittömään läheisyyteen. Pysäköinti järjestetään ensisijaisesti huoltoaseman alueella, jonka täyttymisen jälkeen autoja voi pysäköidä Metsäkylän tien varteen. Huoltoasemalle pysäköidessä on pidettävä huoli, ettei kulku tankkauspisteelle esty. Huoltoaseman ja suunnistusmaaston väliin jäävä Valtatie 15 on lupa alittaa VAIN alikulkutunnelin kautta!

Tämän viikon maasto on pääasiassa perinteistä mäntyvoittoista suomalaista talousmetsää. Maastoalueella on täten melko paljon metsäsnhoidollisten töiden jälkiä. Maasto on myös melko rikkonainen lukuisista teistä, poluista, hakkuuaukoista, kuviarojoista sekä maaston halkaisevista sähkölinjasta ja rautatiestä johtuen. Rautatie on lupa ylittää/alittaa vain kahdesta kohdasta, jotka ovat merkitty karttaan sallitun ylitys-/alituspaikan merkillä. Radan ylitys muista kohdista on ehdottomasti kiellettyä!

Radat:

Kilpa pitkä 5.8km 13 rastia Vaikea
Kilpa lyhyt 3.6km 9 rastia Vaikea
Kunto pitkä 5.2km 12 rastia Keskivaikea
Kunto lyhyt 3.1km 7 rastia Keskivaikea
Helppo pitkä 3.6km 8 rastia Helpohko
Helppo lyhyt 1.6km 5 rastia Helppo

Radat ovat tällä kertaa tyylitään keskimatkan kaltaisia. Tosin nykypäivänä vallitsevaan kansainväliseen keskarimuotiin nähden radat ovat ehkä hieman vähärastiset. Ratatyyppiä voitaisiinkin täten kai tituleerata ”old school keskariksi”? No, kutsuttiinpa miksi hyväksi tahansa, tarjolla siis mukavan reipastempoista suunnistusta, jolla on hyvä polkaista vapunvietto käyntiin!

Tulkaa taas kerran sankoin joukoin antamaan palutetta, esittämään kysymyksiä tai ihan vaan juttelemaan ratamestarille päivän radoista.

Tervetuloa nauttimaan suunnistuksesta näin vappuaattonakin!

Terv. Ratamestari, Daniel Koivisto

Posted in Yleinen.