Rannikkorastit 8.5. Neuvottomassa uudella kartalla

Ensi tiistaina pääsemme jatkamaan Rannikkorasti-kautta Kirstukiven- sekä Koskosojanmäen kivikkoisissa maisemissa. Molemmat mäkialueet ovat vastikään kartoitettuja, jälkimmäisellä suunnistetaan ensi kertaa.

Uusi maastonosa on viime vuodeksi valmistuneen tavoin tuttua Hannu Pönnin käsialaa. Kartta täydentyy hienolla ja monipuolisella maastonosalla, joka tarjoaa suunnistajalle niin hyväkulkuista kangasmetsää juostavaksi kuin tarkkoja rastipisteitä avokalliokukkuloilla etsittäväksi. Kevään merkkien tarkastelun mahdollistaa maastossa vielä paikoin vellovat sulamisvedet.

Helpot radat tukeutuvat suurelta osin selkeisiin kartanlukukohteisiin; teihin, polkuihin ja sähkölinjoihin. Kuntotason radoilla suunnistaja pääsee jo laittamaan taitonsa koetukselle pysäyttävien ja suunnistusta tukevien elementtien kuitenkin ohjatessa etenemistä. Kilparadat pyrkivät välttelemään näitä ja samaan suunnistajan pureutumaan kartanlukuun. Kilpa pitkä-radasta on pyritty samaan monipuolinen, niin tarkkoja suunnistusvälejä kuin reitinvalintavälinkin tarjoava rata. Kunto- ja kilparadoilla on pyritty siihen, että suunnistajat pääsevät ainakin käväisemään kartan laajennusosassa.

Ratapituudet:

  • Helppo lyhyt 1,9
  • Helppo pitkä 3,4
  • Kunto lyhyt 2,9
  • Kunto pitkä 4,8
  • Kilpa lyhyt 3,7
  • Kilpa pitkä 7,2

Tapahtumakeskuksena toimii Ruduksen Neuvottoman tehtaan ympäristö. Opastus Mt 170.

Ilmoittautumisen voi suorittaa Rastilippu-palveluun

Terveisin, ratamestari Antti Pasi

Posted in Yleinen.