Valmistautumista Jukolaan Honkalan Rannikkorasteilla 7.6.

Honkalan Rannikkorasteille 7.6. on ratamestarina toimiva Marttosen Pekka laatinut tavallisten ratojen lisäksi 8,7 km:n mittaisen, 21-rastisen ns. AA-radan. Rata on erityisesti niitä varten, jotka haluavat Jukolan viestiin valmistautumista varten tavanomaista pidemmän harjoituksen. Muut radat ovat A: 5,4 km (14 rastia), B: 4,3 km (12 rastia), BL: 3,4 km (10 rastia), C: 2,7 km (7 rastia) ja D 1,5 km.  

Hiihtokeskuksen lähimaasto on tunnetusti suurelta osaltaan varsin mäkistä, ja mäkien väleissä runsas kasvillisuus tai hakkuut voivat hidastaa etenemistä. Polkujen ja ladunpohjien tiheä verkosto tarjoaa kuitenkin hyviä kiertomahdollisuuksia – tosin usein mäkien korkeimpien kohtien kautta. Monet rastipisteet ovat pieniä ja tarkkuutta vaativia, mutta Peke on luvannut laittaa ainakin lyhyempien ratojen rastiliput reilusti näkyviin. AA- ja A-radat käyvät myös maaston loivapiirteisemmässä pohjoisosassa, jossa karttakuvaus on jossain määrin suurpiirteistä. Ratamestari huomauttaa vielä erityisesti, että pistepeltojen tai piha-alueiden poikki ei ole lupa kulkea. Kankaantien ylityksessä on varottava liikennettä!

Suunnistajan Kauppa tuo jälleen myyntiautonsa Rannikkorasteille, joten nyt on hyvä tilaisuus saada suunnistusvälineet kuntoon Jukola-viikonloppua varten.

Keihässalmen Rannikkorastien osanottajien kesken arvotun palkinnon, 20 €:n lahjakortin Fransmanniin, voitti Veikko Valkonen. Onnea voittajalle! Lahjakortin voi noutaa Rannikkorastien INFO-pisteestä. Ensi tiistain arvontapalkintona on kaksi 10 €:n lahjakorttia Hesburgeriin. 

Posted in Etusivun artikkeli.