238 suunnistajaa Honkalan vaativilla hellerasteilla

  

Honkalan hiihtomaan alue mäkineen, jyrkänteineen, kivineen ja tiheikköineen on vaativaa suunnistusmaastoa. Kun 7.6. pidetyillä Rannikkorasteilla vielä aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämpötila nousi hellelukemiin, tarjosivat Marttosen Pekan laatimat radat  varmasti rittävästi haastetta jokaiselle mukana olleelle 238 suunnistajalle. Ainakin tuloslaskentakatoksen ympärillä oli kuitenkin tavanomaisen iloinen tunnelma, joten tuntui, että mahdolliset vaikeudet suunnistuksessa eivät haitanneet harrastusta – ehkä pikemmin päinvastoin.

Suunnistajista 33 kiersi 8,7 km pitkän AA-radan, heistä nopeimpana Janne Weckman, joka käytti radalla aikaa vain 61.49. Yhtä korkean hatunnoston ansaitsevat myös ne 8 suunnistajaa, jotka kiersivät saman radan vaikka aikaa kului yli kaksi tuntia. Mukana oli jälleen runsaasti Kymin Suunnistajien Jukola-koululaisia ja ilahduttavasti myös monia ensikertalaisia tutustumassa lajiin.

Rannikkorasteilla arvotut 10 €:n arvoiset lahjakortit Hesburgeriin menivät Niko Metsämuuroselle ja Valtteri Luntamolle. Onnittelut voittajille.

Tulokset ja väliajat ovat nähtävillä Tulokset -linkin takana, myös Reittihärveli avoinna.

Ensi tiistaina 14.6. Rannikkorastit pidetään Uuperin hienoissa suunnistusmaastoissa. Tarkempaa ennakkoa tapahtumasta tulee lähipäivinä. Huhujen mukaan jo ennen ensi tiistaita, toisin sanoen ensi lauantaina 11.6., on mahdollisuus Ekstra-suunnistusharjoitukseen lentokentän eteläpään alueella. Myös tästä annetaan täsmällisempää tietoa, kun sitä on saatavilla. 

 Väliajat, WinSplits Online

Posted in Etusivun artikkeli.