206 suunnistussuoritusta Keihässalmen Rannikkorasteilla

Kesäisen lämmin sää ja Firmaliigan toinen osakilpailu houkuttelivat tarkistetun laskelman mukaan Pyhtään Keihässalmessa pidetyille Rannikkorasteille 204 suunnistajaa, jotka tekivät yhteensä 206 suunnistussuoritusta. Ratamestarina toiminut Mäntysen Ari oli onnistunut laatimaan radat, jotka tarjosivat mahdollisuuksia reitinvalintaan pitkillä rastiväleillä, vaativaan suunnistukseen peitteisissä maastoissa ja myös nopeaan tykitykseen kankailla ja kallioilla. Harva selvisi radastaan ilman ylimääräisiä kaarroksia ja rastien haeskelua, mutta maalissa oli nähtävillä vain tyytyväisiä suunnistajia. Tulkoon vielä mainituksi, että alussa kerrottu suunnistajien määrän ja suunnistussuoritusten määrän ero johtui siitä, että Kyssin suunnistuskoulun innokkaat jäsenet Evert Gango ja Felix Ögård kävivät kiertämässä sekä C- että D-radan.  

Firmaliigan Pro-sarjassa Opet keräsivät viime hetken vahvistustensa avustamana huikean pistesaaliin 148 ja nousivat yhteispisteissä johtoon ohi Kotkamills1:n ja Andritzin. Kymin Tulevaisuuden Toivot jatkavat tasaisia suorituksia ja ovat vielä hyvin kärjen tuntumassa. Fun-sarjassa Tullin Urheilukerho ja Tehotytöt keräsivät myös varsin korkeat pisteet ja nousivat niukasti ohi johdossa olleiden Superjätkien.

Fun-sarjan tulokset ovat tarkistuksessa muuttuneet, sillä Suunnattomat-joukkueen oman ilmoituksen jälkeen huomattiin, että C-radan kärjessä ollut "haamuaika" olikin nollaamattomaan Emittiin jäänyt vanha tulos. Näin C-radan voittajaksi tuli Tehotyttöjen Roosa Metsola (Roosalle jo kolmas ratavoitto tämän kauden Rannikkorasteilla!).

Tuloslaskennassa huomattiin useita suunnistajia, joilla suunnistustulos jäi saamatta, koska Emit-kortin nollaus oli jäänyt tekemättä (kolme välähdystä!) tai  kortti luettiin tuloslaskentakoneella ennen maalileimausta. On syytä muistaa, että Emitillä suunnistamiseen kuuluvat vaiheet: 1) kirjaus tuloslaskentakoneelle ennen lähtöä (tämä on ainoa vaihe joka voi jäädä pois), 2) nollaus lähtöpaikalla (kolme välähdystä), 3) leimaus kaikilla rasteilla oikeassa järjestyksessä, 4) maalileimaus, 5) kortin luenta tuloslaskentakoneella. 

Tulokset, myös firmaliigasarjoista, sekä väliajat ovat nähtävissä Tulokset -linkin takana. Reittihärveli on myös avattu. Firmaliigan pistetilanne löytyy Firmaliigan tilanne -linkin takaa.

Väliajat, WinSplits Online

Posted in Etusivun artikkeli.