Tiistaina Tupakkavuori tutuksi

Panoraamanäkymä lähtöpaikalta ensimäisen rastin suuntaan (kuvat klikkaamalla suuremmaksi)

Rannikkorastit jatkuvat tiistaina Sapokassa. Radat kiertelevät Katariinan kaduilla ja kallioilla, sekä alueen metsäsaarekkeilla. Viime vuosina tutuksi tulleeseen Katariinan eteläkärkeen ja meripuiston alueelle ei tällä kertaa mennä. 

Alueen kaupunki- ja puistomaisesta luonteesta johtuen ratoihin on ollut vaikea saada eroja vaikeusasteisiin ja mm. tästä syystä on tällä kertaa tarjolla vain kolme rataa B, C ja D. Itse rastipisteet eivät ole kovin vaativia, mutta rastiväleille on pyritty saamaan reitinvalintavaihtoehtoja haastetta tuomaan, D-radan rastit sijaitsevat polun tai tien välittömässä läheisyydessä. Rasteja on myös kasaantunut metsäalueille, jotta homma ei ihan korttelisuunnistukseksi menisi. Samoin rastiväleille on pyritty, mikäli mahdollista, tarjota myös metsäoikoja vaihtoehdoksi. Tosin maasto on paikoin varsin kivikkoista joten mikäli kartasta kivikon tai louhikon merkki löytyy, kannattaa hetki oikaisun mielekkyyttä miettiä. Pidemmät siirtymävälit yhdistävät näitä rastikasaumia. Vaikka sprinttikartalla suunnistammekin, puhtaasta kaupunkisprinttisuunnistuksesta ei siis ole kyse. Muutama puhdas sprinttivälikin radoilta löytyy ja yleensäkin radat mahdollistavat vauhdinpidon ja nopeat päätökset reitinvalinnoissa ovat tuloslistalla korkealle pyrkivillä avainasemassa. Olkaa kuitenkin varovaisia kaduilla liikkuessanne ja kunnioittakaa muita liikkujia. Rasteja on lähekkäin, muistakaa tarkistaa rastikoodi.

Tapahtumakeskus on siis Sapokassa jonne jokainen kotkalainen osaa varmasti tulla. Ulkopaikkakuntalaiset voivat seurata Maretariumin opasteita, rastilippuopastus paikalle on vasta aivan tapahtumakeskuksen läheisyydestä. Tarkka paikka löytyy myös kalenterin karttalinkistä. 

Näkymä maalisuoralta

Ehkä sittenkin polkua pitkin?

Ken tästä käy, saa kaiken toivon heittää?

Missä rasti luuraa?

Talla pohjaan, kompassi ohjaa

Hop Hop, ylös vain

Koejuoksija D-radalla

Viimeisen rastin liepeillä voi hetken hengähtää ja ladata akkujaan loppukiriä varten

Posted in Etusivun artikkeli.