Tiistaina 13.5.2008 käynnistyy Firmaliiga ja käytössä on uudistettu Karhuvuoren kartta!

Ensi tiistaina, eli 13.5.2008 Rannikkorastit siirtyvät Kotkan Karhuvuoreen, jonka kartta on Töyrylän Teuskan uunituore päivitys vanhasta kartasta. Ratamestari Hannu Währn on laatinut Karhuvuoren maastoon seuraavat radat: A (6.3 km), B (3.7 km), C (2.2 km) ja D (1.4 km).

Karhuvuoressa käynnistyy myös Rannikkorastien Firmaliiga, jonne kerkeää vielä ilmoittautua. Katso lisätiedot viereisestä linkistä 'Firmaliiga'.

Ratamestarin luonnehdinnat radoista ja maastoista luet valitsemalla 'Lue lisää'.

Ratamestari Hannu Währn luonnehtii Karhuvuoren maastoa ja ratoja seuraavasti:

  • Maastossa on hyvin paljon polkuja, joista osa on varsin selvästi erottuvia. Myös heikommin erottuvien polkujen kanssa pärjää uudella kartalla.
  • Radat on pyritty tekemään mahdollisuuksien mukaan pahimpia tiheikköitä ja kosteikkoita vältellen. A-radalla on näytetty mahdolliset ojanylityspaikat, toki muualtakin pääsee suunnistaja valitsemaan reittinsä.
  • Lyhyistä radoista C on selvästi D-rataa vaativampi ja tarjoaa jo jonkin verran suunnistusta harrastaneelle pienen haasteen.
  • D-rata on aluksi hyvin helppo ja se tukeutuu selviin polkuihin, voima-linja-aukeaan ja avokallioihin. Pari viimeistä rastia ovat vaikeampia kuin alussa. Kosteikoista selviää pitkospuita pitkin. Viimeiseltä rastilta on syytä käyttää noin 150 metrin päästä oikealle kaartuvaa polkua, suoraan ei voi mennä, muutoin kastuu jalat varmasti.
Posted in Etusivun artikkeli.