Santalahti kutsuu!

Ensi tiistaina rannikkorastit suunnistetaan Santalahden merellisissä maisemissa. Aluehan on melko pieni, mutta tarjoaa monipuolista maastoa rantakallioista korpimaisiin kuusikkoihin. Kaikilla radoilla tarjoillaan suunnistajien iloksi kauniita merimaisemia, joita voi sitten omasta vauhdista riippuen ihailla joko vähemmän ja vähän pidemmän aikaa.

D-rata pohjautuu alueen eteläisen osan luontopolkuun, joten runsaasta polkuviidakosta selviytymistä helpottavat puihin maalatut valkoiset täplät, jotka ovat siis luontopolun merkkinä. Karttaan tosin luontopolkua ei ole merkitty muista poluista erottavalla merkinnällä. C-rata pyörii myös alueen eteläisemmällä puoliskolla. Polkuja C-radalla pystyy hyvin hyödyntämään, mutta lyhyempiäkin reittivaihtoehtoja on tarjolla. BL-, B- ja A-radoilla käydään myös alueen pohjoisemmalla puoliskolla. Runsaasta polkuverkosta johtuen polut tarjoavat hyviä reittivaihtoehtoja suorien reittien rinnalla useilla rastiväleillä. Mutta eivät polut sentään rasteille johda, joten tarkkuutta rastinotossa vaaditaan! Erityisesti A-radalla tulee olla huolellinen rastien käymisjärjestyksen kanssa, rastivälien risteillessä osin keskenään.

Radat:

A-rata 5,5 km    13 rastia

B-rata 4,9 km    12 rastia

BL-rata 3,6 km    8 rastia

C-rata 2,4 km      7 rastia

D-rata 1,5 km      5 rastia

 

Ensi tiistain rannikkorastien lisäksi Santalahti tarjoaa hulppeat puitteet muutaman viikon kuluttua, sunnuntaina 22.5., juostavalle Kotka Trail -polkujuoksulle. Ilmiöksi noussut polkujuoksu tuntuu olevan kaikkien huulilla, ja myös Kotka Trail on herättänyt kiinnostusta juoksupiireissä. Aivan huikea tapahtuma siis tiedossa, johon kannattaa ilmoittautua mahdollisimman pian, jollei sitä ole jo tehnyt. Kotka Trail -tapahtumanhan järjestävät Kymin Suunnistajat yhdessä Karhulan Katajaisten kanssa.

Posted in Etusivun artikkeli.