Ruskajuoksuun! SyysCup alkaa!

Rannikkorastikauden kääntyessä loppusuoralle on koittanut jälleen aika mitata kauden aikana kertynyttä suunnistuskuntoa ja -taitoa perinteisen Ruskajuoksun muodossa. Tarjolla on monipuolista suunnistusta, johon yhteislähtö ja pitkät matkat tuovat oman mukavan lisämausteensa. Kokenut ratamestari Petri Ojala on laatinut radat jotka testaavat suunnistajien fyysisen kunnon lisäksi myös suunnistustaitoja monipuolisesti. Radat sisältävät vauhdikkaita osuuksia, reitinvalintaa, tarkkoja pisteitä pienipiirteisellä alueella, pitkiä välejä, lyhyitä välejä…  lisäksi A ja B radoilla käytetyt juonikkaat perhoslenkit pakottavat osallistujat myös omatoimiseen suunnistukseen. Tarjolla on siis jokaiselle jotakin  ja Rannikkorastien hengen mukaisesti kaikentasoiset ja kuntoiset suunnistajat ovat tervetulleita tähänkin tapahtumaan. Matkaan voit lähteä joko totisesti kilpaillen, reppu selässä retkeillen tai jotakin siltä välltä.

Ruskajuoksuun startataan yhteislähdöllä sunnuntaina 11.9. klo 11.00. Osallistujia pyydetään saapumaan paikalle ajoissa, jotta ehdimme kirjata metsään lähtijät ennen lähtöä. Normaalista poiketen yhteislähdössä lähteviä ei kirjata suoraan tuloslaskentakoneelle ennen lähtöä, vaan nimet kirjataan käsin. Hieman totutuista poikkeavista järjestelyistä huolimatta jokaisen metsään lähtevän on kuitenkin muistettava ilmoittautua toimitsijoille ennen maastoon lähtöä sekä tietysti sieltä palatessaan. Lähtö on auki klo 12.30 saakka niille jotka eivät yhteislähtöön ennätä.

Yhteislähdön kartat ovat muovikoteloissa ja sen saa lähtöhetkellä. A ja B -radoilla kartan koko on A3 ja C ja D -radoilla A4. A ja B radoilla perhoshajonnat, ole siis tarkkana että käyt rastit numerojärjestyksessä.

Ratapituudet ja rastimäärät:

A -rata 10,4 km, 26 rastia

B -rata 6,7 km, 16 rastia

C -rata 3,4 km, 7 rastia

D -rata 2,2 km, 6 rastia

Pyydämme myös huomioimaan että ennen Ruskajuoksun lähtöä palkitaan Firmaliigan Pro ja Fun -sarjojen 3 parasta joukkuetta.

Tervetuloa nauttimaan suunnistuksesta koko rahan edestä, säätiedotuskin näyttää lupaavan oikein mainiota suunnistussäätä sunnuntaiksi!

SyysCupin pistelasku 

SyysCupin sääntökomitea on pitkän harkinnan jälkeen päätynyt seuraavaan pistelaskusysteemiin:

Jos juoksee samassa tapahtumassa useita ratoja, pisteitä saa vain ensimmäisestä suorituksesta. Jokainen kilpailija saa jokaisessa osakilpailussa hyväksytystä suorituksesta yhden pisteen. Lisäksi kunkin radan voittaja saa yhden bonuspisteen jokaista radan alkavaa kilometriä kohti, esim. 6,7 km:n radalla voittaja saa 7 lisäpistettä. Toiseksi tullut saa yhden pisteen vähemmän jne. Lisäksi naiset ja tytöt saavat mahdolliset bonuspisteensä kaksinkertaisina!

Pistetilannetta kärkipään osalta seurataan tällä palstalla. Cupin loputtua parhaat saavat kunniaa ja mainetta, ja voivat hämmästellä palkintojensa suuruutta…

SyysCupiin kuuluvat Ruskajuoksu, Honkalan yö-radat 13.9. (Kussakin yö-tapahtumassa ratamestari määrää, milloin saa aikaisintaan lähteä suunnistamaan),  Huutjärvi GP III 20.9., Petäjäsuo 27.9., Peippola 1.10 ja Karhuvuori 8.10. 

Posted in Etusivun artikkeli.