Ruskajuoksu suunnistettu Vehkakorvessa

Rannikkorastien perinteinen Ruskajuoksu juostiin Pyhtään Vehkakorvessa 16.9.2012. Olosuhteet olivat mitä parhaimmat: aurinko paistoi ja lämpötila nousi viileän aamun jälkeen lähelle kahtakymmentä astetta. Varsinkin pidemmillä matkoilla monet olivat käyttäneet energiansa aika tarkasti loppuun ja maaliintulon jälkeen ei ylimääräisiä juoksuaskelia otettu. Pyhtään kiviset ja osin tiheikköiset ja risukkoiset maastot eivät ole niitä helpoimpia, varsinkaan sille joka ei reitinvalinnoilla onnistu kiertämään pahimpia kohtia. Silti monet kiittivät ratoja ja jopa pikaisesti täydennettyä karttaa pidettiin hyvänä. Ainoastaan BL-radalta kuultiin enemmän jupinoita hankalasta maastosta, ja myönnettävä on, että sillä oli suhteellisesti vähiten kallioita ja hyväjuoksuisia kankaita. 

Järjestäjien näkökulmasta ehkä harmillisin asia kuitenkin oli, että Ruskajuoksun osanottajamäärä jäi 80:een, mikä on alle puolet normaalien Rannikkorastien keskiarvosta. Ensi vuotta ajatellen otetaan mielellään vastaan kommentteja siitä, miten tapahtumaa voisi parantaa. Onko nykyinen ajankohta huono, vai pitäisikö matkojen valikoimaa muuttaa? Huomattava on, että "ylipitkillä" A- ja B-radoilla osanottajia oli lähes normaalisti, mutta varsinkin lyhyemmillä radoilla ero normaaleihin määriin oli huomattava.       

Tulokset on julkaistu Tulos-osiossa. Kokonaistuloksissa A- ja B-ratojen hajonnat on yhdistetty yhteislistaksi, mutta väliajoissa eri hajontaradat ovat erillisinä.

Reittihärveli

Väliajat, WinSplits Online

Posted in Etusivun artikkeli.