Huutjärvi GP IV 18.9.2012

Nyt viimeistään on tullut aika kaivaa lamput esiin, sillä kaikille sopiva yösuunnistustapahtuma, "Huutjärvi GP" kutsuu jälleen. Tapahtumapaikkana on viime vuodesta tuttu Lökörentien varressa oleva kuntoradan parkkipaikka. Paikka on ihanteellinen yösuunnistukseen tutustumiseen tai vaikkapa vauhdikaaseen yösuunnistusharjoitukseen. Radat kiertävät pienellä alueella asutuksen ja teiden läheisyydessä ja halvallakin ledivalolla tai taskulampulla pystyy radat kiertämään. Vain A-rata käy kiertämässä Huutjärventien pohjoispuolen metsäalueella, olkaahan varovaisia tietä ylittäessänne. Alueella risteilee runsaasti polkuja, joita kaikkia ei ole karttaan pystytty kuvaamaan. Muutenkin kartta on opetuskäyttöön laadittu ja hieman ehkä suurpiirteinen varsinaiseksi sprinttikartaksi. Ääriteknistä sprinttailua ei siis ole tästäkään johtuen tarjolla, mutta varmasti mukavaa ja vauhdikasta suunnistusta miellyttävässä ja turvallisessa maastossa on luvassa!

Maastoon pääsee pimeyden laskeuduttua noin klo 20.

Ennakkotiedoissa mainittua perhesuunnistusta ei tapahtuman myöhäisestä ajankohdasta johtuen ole tarjolla, mutta varsinkin lyhyin rata sopii hyvin aivan nuorillekin. Rasteilla on normaaliin tapaan rastiliput ja heijastimet, emit leimaus.

Tervetuloa!

LIsäys:

Muistuttaisin vielä että koska kyse on sprinttisuunnistuksesta sprinttikartalla niin käytössä on myös sprinttisäännöt. Lähinnä tämä tarkoittaa sprintissä kiellettyjen kohteiden huomioimista. Huutjärvellä vastaan tulee, reitinvalinnoista riippuen, aitoja joiden ylitys on kielletty vaikka se ei notkeille ja ketterille suunnistajille käytännössä ongelmia tuottaisikaan. Mutta reilun pelin hengessä, kartta kertoo saako jostakin mennä vai ei. Vinkkinä vielä sanottakoon että sinne urheilukentälle saa mennä vain karttaan merkityistä aukoista tai porteista aidassa. 

Posted in Etusivun artikkeli.