Ruskajuoksukuvia

Nopeaa polkua, jossa eivät edes juuret tai kivet estä vauhdinpitoa.

 

Kuvan reilunkokoiset yli 2m korkeat kivet kuvattu karttaan pienen kiven symbolilla. Kiviä maastossa on runsaasti ja alle 1,5 metrisiä on turha kartasta etsiä. Suuren kiven symbolilla kuvatut ovat vähintään 2,5 metrisiä. Kokkovuoren kallioalueella on kuvattu myös hieman pienempiä selkeästi erottuvia kiviä karttaan.

Rapakiveäkin maastosta löytyy

 

 A-, B- ja C-ratojen rasti. C-ratalaiset lähestyvät rastia polun kautta, muut radat vastakkaisesta suunnasta josta lähestyessä kuusikko kätkee rastin suojaansa.

Sammalpohjaista "ikimetsää", harvinaista herkkua nykyään.

 

Maasto on paikoin kivikkoista. Kivet eivät kuitenkaan useimmiten ole aluskasvillisuuden piilottamia, joten eteneminen on sujuvaa hieman muhkuraisemmillakin alueilla. Yksittäisiä kiviä on tällaisessa maastokohdassa melko vaikea lukea, kannattakin tukeutua esim. käyrämuotoihin, jotka erottuvat hyvin avonaisessa maastossa. Karttaan merkityt kivikot kannattaa huomioida reitinvalintaa tehdessä, usein ne ovat mukavasti kierrettävissä.

 

Polkuja maastossa risteilee kaikenkokoisille kulkijoille. Oikealle haarautuvaa ei ole karttaan merkitty, vasemmalle ja keskelle suuntautuvat sensijaan kartasta löytyvät.

Parin kilometrin taivaltamisen jälkeen A- ja B-radoilla odottavat Kokkovuoren hienot kalliomaastot, joista nautitaan tovi hajontakuviota selvitellen.

Merimaisemiakin on tarjolla, ainakin hieman kireettömämmille kulkijoille.

Posted in Etusivun artikkeli.