Rannikkorastit Petäjäsuolla 11.9.2012

Syksy lähestyy – jos ei jopa saapunut – ja illat pimenevät. Tiistain Petäjäsuon rannikkorasteilla on mahdollista suunnistaa vielä viimeisen kerran tämän vuoden aikana normaaleja suunnistusratoja valoisan aikaan. Illalla on mahdollisuus suunnistaa myös pimeällä. Mikäli kiinnostusta yösuunnistukseen on, mutta ajatus on vielä epäilevä, voit rastit kiertää ensin päiväsaikaan ja sen jälkeen pimeällä. Pimeällä ainakin hyvä valolähde kannattaa ottaa mukaan (taskulamppukin riittää), tarvittaessa puhelin ja kaveri.

Ratamestari Juhani Tolonen kuvaa maastoa polkurikkaaksi ja lähes jokaiselle rastille löytyy myös polkuvaihtoehto reitinvalinnassa. Näin ollen maasto sopii hyvin yö-suunnistukseen myös aloittelijoille. Maastossa ratojen alussa ja lopussa on kesän aikana tehty metsänhoidollisia töitä. Paikoin maastosta löytyy jonkin verran hakkuujätettä ja ylimääräisiä karttaan merkitsemättömiä metsäkoneiden uria. Näillä paikoilla ratoja on osin helpotettu rastipisteiden vaativuuden osalta.

Huom: Kilpailukeskuksessa on parkkitilaa aika rajoitetusti, joten kimppakyydit ja polkupyöräily olisi suotava vaihtoehto saavuttaessa suunnistamaan.

Yösuunnistus alkaa, kun ratamestari katsoo, että pimeys on riittävä. Aurinko laskee huomenna virallisesti klo 19:45, joten pimeys riittänee vähän klo 20:n jälkeen…

Opastus alkaa Sutelassa Prisman luona olevasta liikenneympyrästä .

 

Posted in Etusivun artikkeli.