Rannikkorastit jatkuvat Itärannassa runsasrastisilla radoilla

 

Tiistaina 21.7. Rannikkorastit suunnistetaan Sunila-Itärannan maastoissa. Pienehkö alue ja Itärannassa viime viikolla tehdyt muutamat metsähakkuut ovat ohjanneet ratamestari Roosa Metsolan tekemään keskimatkatyyppiset runsasrastiset radat. Pääosa maastosta on erittäin hyväkulkuista ja voisiko sanoa, Kotka-Pyhtää -alueelle jopa nautinnollista, mm. Paaskallion upeat kallioalueet on hyödynnetty maksimaalisesti ratasuunnittelussa.

Runsaiden polkuverkostojen takia radat eivät tarjoa runsaasti reitinvalintoja, mutta sen sijaan rastipisteiden valinnoissa on pyritty siihen, että ne ovat haasteellisia. Myös rasteja on eri radoilla runsaasti, joten kaiken kaikkiaan tiistainen suunnistus sopii hyvin ns. rastinottoharjoitukseksi. Runsaaseen polkuverkostoon ei kannata liikaa tukeutua. Maastossa on lähekkäin paljon rasteja, joten olethan tarkkana, että käyt oikeilla rasteilla!

A- ja B-radat käyvät myös kartan lounaisosassa ja ylittävät näin ollen mennen tullen autotien. Olethan erityisen varovainen ylittäessäsi teitä! Lounaisosaan siirryttäessä reitille osuu hyvin suojatie, joten suosittelemme vahvasti sen käyttöä tien ylityksessä. Myös muut radat ylittävät asuntoalueen pienempiä teitä loppuvaiheessa, joten varovaisuutta myös niiden ratojen suunnistajille!

Tapahtumakeskuksena toimii jo kevään Rannikkorasteista tuttu Metsäkulman kenttä, jossa autojen parkkeeraus onnistuu mukavasti! Maanantaiaamuna tätä kirjoitettaessa myös sääennuste näyttäisi olevan meille suosiollinen, joten tervetuloa kaikki joukolla nauttimaan suunnistuksesta Itärantaan!

Ratapituudet ja rastimäärät:

– A-rata: 5.2 km, 18 rastia

– B-rata: 4.3 km, 14 rastia

– BL-rata: 2.7 km, 11 rastia

– C-rata: 2.8 km, 9 rastia

– D-rata: 1.5 km, 7 rastia

Kiitokset karttaan viime hetken metsähakkuut ja muutamat muut tarkennukset päivittäneelle Hannu Pönnille!

t. Metsolan perhe

Posted in Etusivun artikkeli.