Rantahaka takana – 249 osallistujaa!

Uusi kartta ja maasto kiinnostivat suunnistavaa väestönosaa ja peräti 249 osallistujaa kirjattiin eilisillä Rannikkorasteilla. Määrä on Rannikkorastien historian neljänneksi suurin, kuntosuunnistuksen suosio jatkuu vahvana. Suuri osallistujamäärä yllätti kartantulostajan jälleen kerran ”housut kintuissa” ja valitettavasti osa kartoistta loppui kesken. Karttoja kierrättämällä suurin osa kuitenkin haluamansa kartan sai, suuret kiitokset siis karttansa uusiokäyttöön luovuttaneille. Yritämme ottaa opiksi, ensi kerralla kierretään monistuskoneen kampea muutama kierros enemmän.

Robert Björnmanin laatimat radat todettiin vaativiksi josta varsinkin pidempiä ratoja kiertäneet tuntuivat olevan mielissään. Rastit oli sijoitettu niin että niille piti todellakin suunnistaa perille asti. Maasto ja kartta todettiin suunnistuskelpoisiksi, tosin osa poluista oli hieman vaikeasti havaittavissa ja keskikesän aluskasvillisuuden peitossa. Kartan maastotyöhän on pääosin tehty keväällä jolloin polut ja urat olivat selvemmin näkyvissä.

Karttaa kyllä hiottiin ja päivitettiin aivan loppuun saakka. Viimeisin versio ladattiin Kymin Suunnistajien mainioon karttavarasto-palveluun maanantaina puolilta päivin, osan rasteista ja ratamestarin ollessa jo metsässä. Näistä viime hetken muutoksista ja tiedonkulun takkuamisesta johtuen oli yksi B-radan rasti harmittavasti lopulta jäänyt hieman väärään paikkaan. Rasti siirrettiin tapahtuman loppupuolella oikeaan paikkaan, mutta osalle suunnistajista aiheutui tästä varmastikin harmia. Alla olevassa kuvassa selvitetty mistä oli kyse, vasemmanpuoleisessa karttapalassa on ratamestarilla käytössä ollut versio, oikealla ratamestarin kartantekijän päivittämä pala. Rasti jäi siis valitettavasti tuohon vanhan kartan paikkaan.

Tulokset, väliajat ja reittihärveli tutuilla paikoillaan.

Ensi viikolla jatketaan Sunilan ja Itärannan metsäsaarekkeilla, oivallinen maasto myös vähemmänkin suunnistuskokemusta omaaville. Radat sinne laatii nuori mutta kokenut suunnistaja Roosa Metsola. Roosahan on kiertänyt suunnistuskisoja menestyksekkäästi suunnilleen siitä lähtien kun kävelemään oppi. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan millaiset radat Roosa Sunilaan loihtii!

Posted in Etusivun artikkeli.