Rannikkorastit ja SyysCup jatkuvat Petäjäsuon yösuunnistuksilla

Ensi tiistaina 27.9. on kaikilla yösuunnistuksen ystävillä ja erityisesti Mouhijärven SM-yökisoihin valmistautuvilla suunnistajilla mahdollisuus hioa taitojaan Petäjäsuon polkurikkaassa maastossa. Tapahtumakeskus on Petäjäpirtillä ja metsään voi lähteä klo 20-21. Ratojen pituudet: A-rata 5,9 km, 11 rastia, B-rata 4,2 km, 9 rastia, C-rata 2,6 km, 6 rastia, D-rata 1,3 km, 5 rastia.

Kilpisen Mikan luonnehdintaa radoista: Aika perinteiset yöradat ja soveltuvat siksi erittäin hyvin kuntosuunnistusyöradoiksi. Kisoissahan nykyään yöradat eivät vaikeusasteeltaan juuri päiväradoista eroa, kiitos ainakin osin lamppujen tehojen kasvamisen. Nyt ratamestari on selvästi ottanut huomioon kohderyhmän eikä rasteja ei ole väkisin yritetty viedä pitkälle umpimetsään ja pienimpiin "koloihin". Polkuja on maastossa runsaasti, useimmiten rastiväleilläkin onkin tarjolla myös polkureitinvalinta. Ja jos tulee vaikeuksia rastinotossa niin aina löytyy suht läheltä turvallinen polku jonne palata vauhtia ottamaan. Poluista huolimatta yön pimeys tuo varmasti sopivasti haastetta tavalliselle kuntosuunnistajalle, kovimmille menijöille taas suorin reitti on nopein yölläkin, haastetta riittää siis heillekin.

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan huomisen aamun sade vaihtuu jo päivällä puoliaurinkoiseen säähän, joten olosuhteet näyttävät olevan kohdallaan mukavaa yösuunnistustapahtumaa varten. 

 

Posted in Etusivun artikkeli.