Huutjärvi GP III tulokset, SyysCupin tilanne

Huutjärven tulokset ja väliajat nähtävissä, Reittihärvelikin avattu.

Väliajat, WinSplits Online

SyysCup

SyysCupin pisteet kolmen osakilpailun jälkeen ovat täällä. SyysCupin sääntöjen mukaan samassa tapahtumassa useita ratoja juokseville kilpailijoille annetaan pisteitä vain ensimmäisestä suorituksesta. Huutjärvellä tätä sääntöpykälää joudutaan soveltamaan, koska useat kilpailijat juoksivat kaksi tai jopa kolme rataa. Koska SyysCupin pistelaskentaan ei kuitenkaan tullut tietoa siitä, mikä suorituksista oli ensimmäinen, jätettiin kultakin kilpailijalta voimaan se tulos, joka antaa eniten pisteitä.

Toinen asia on, että huhujen mukaan jotkut kilpailijat eivät noudattaneet sprinttisuunnistuksen sääntöjä vaan käyttivät luvattomia kulkureittejä. Pisteet on tällä hetkellä laskettu julkaistujen tulosten mukaan, mutta jos protesteja tulee, voidaan tuloksia vielä joutua tarkistamaan…

Kahdesta ensimmäisestä osakilpailusta huippupisteet napanneen Tuomas Kotron johto vaikuttaa tässä vaiheessa varsin tukevalta. Toisaalta jäljellä olevissa kolmessa osakilpailussa on vielä paljon pisteitä jaossa ja varsin monella suunnistajalla on hyvät mahdollisuudet yltää ainakin hopeasijalle. Varsinkin Ruskajuoksusta poissa olleen Lari Takasen hyvät suoritukset kahdessa viimeisessä tapahtumassa viittaavat siihen, että hänen sijoituksensa voi edelleen jatkaa nousua kohti kärkeä!  

Posted in Etusivun artikkeli.