Rannikkorastit ja Firmaliigan avaus Jumalniemessä ti 15.5.12

Kauden kolmannet Rannikkorastit juostaan Jumalniemen kartalla, samalla juostaan Rannikkorastien Firmaliigan ensimmäinen osakilpailu. Lähtöpaikka on tuttuun tyyliin Anttilan takaparkkipaikalla, Rannikkorastit kiittää! Ratamestari Petri Ojala kertoo tulevista Rannikkorasteista: "Jumalniemessä ollaan nyt liikkeellä oikeaan vuodenaikaan. Aluskasvillisuus ei vielä haittaa liikkumista, joten maastossa eteneminen onnistuu aikaisempia vuosia paremmin. Mäkien päällystät ovat pääsääntöisesti erittäin hyväkulkuisia, mutta rinteillä kivikoita on jonkin verran. Radat ovat metsäalueen pienuuden vuoksi poikkeuksellisen lyhyet. A, B ja B-lyhyt radoilla on kohtuullisesti vaativuutta ja varsinkin rinteissä edetessä vaaditaan huolellisuutta ja tarkkuutta sekä pisteiden että kulkemisen kanssa. C-rata on poikkeuksellisesti hivenen B-lyhyttä pidempi, mutta selkeästi helpompi tarjoten tukevia kohteita rastien lähellä. D-radalla liikutaankin sitten polkuihin, teihin ja Kymijokeen tukeutuen."

Jumalniemessä karttoihin on merkitty kielletyksi alueeksi Kotkan Pelastuskoirayhdistyksen harjoitusalue, jossa on samaan aikaan harjoitukset. Radat on laadittu siten, että alueelle ei pitäisi kenenkään ajautua ja suunnistajat kunnioittavat aina kaikkia kielletyksi merkittyjä alueita!

Ratojen pituudet: A-rata 4,1 km, B-rata 3,2 km, B-lyhyt 2,2 km, C-rata 2,7 km ja D-rata 1,4 km. Huom! A-radalla on käytössä "kartanvaihto" eli kaksipuolinen karttatuloste käännetään toisin päin 8. rastin jälkeen.

Firmaliiga: Firmaliigaan ilmoittautuminen on kiivaimmillaan. Aina tiistai-iltapäivään saakka on aikaa koota ja ilmoittaa joukkueita. Huomatkaa kuitenkin, että mikäli joukkue haluaa pisteitä ensimmäisestä osakilpailusta, on joukkue ja sen juoksijat ilmoitettava sähköpostitse Firmaliiga-osiossa kerrotulla tavalla ti 15.5. klo 17:00 mennessä. Muita ilmoittautumisia ei kelpuuteta. Huom! Pro-sarjan joukkueet, jotka ovat ilmoittautuneet, mutta eivät ole saaneet lippuja ennakkoon, saavat joukkuepaketin Jumalniemessä Rannikkorastien infosta.

Posted in Etusivun artikkeli.