Rannikkorastit 2012 avataan Itärannassa

Rannikkorastikausi aukeaa Itärannassa tiistaina 24.4.12. Kauden ensimmäisten Rannikkorastien lähtö ja maali sijaitsee Itärannan kauniissa venesatamassa. Ratamestari Hannu Pönni on suunnitellut ratoja kaikentasoisille suunnistajille, kauden alkuun radat ovat periaatteessa helpohkoja. Hannu kertoo Itärannan maastosta seuraavaa: ”Suunnistusmaasto on täynnä polkuja, joita risteilee sikin sokin. Jotkut polut ovat selvästi maastossa näkyvinä ja toiset kanervikon peitossa ja kallioilla huonosti havaittavissa. Keskellä karttaa on kallioalue, jossa on paljon suunnistajille haastavia samannäköisiä avokallioita. Korkeuseroja on vain noustaessa avokallioalueelle, muuten suunnistusmaasto on tasaista. Eksymisvaara on pieni, koska jokaisesta kohteesta on lyhyt matka asuntoalueille, teille tai merenrantaan vauhtia hakemaan. Suuren polkumäärän ja lyhyiden etäisyyksien takia maltti on valttia suunnistusavauksessa. Maasto on kuivaa, joten kuivin jaloin selviää kaikilla radoilla.” Aivan poikkeuksellisesti kartta tulostetaan mittakaavaan 1:7500 luettavuuden parantamiseksi.

Ratapituudet ovat lyhyitä pienen kartta-alueen takia: A-rata 5,4 km, 10 rastia, haastava suunnistusrata; B-rata 4,3 km, 9 rastia, keskivaikea; B-lyhyt 3,2 km, 7 rastia, helpohko; C-rata 2,7 km, 7 rastia, helppo ja D-rata 2,4 km, 5 rastia, helppo polkurata.

Ennen kauden alkua kannattaa lukaista Näin toimit Rannikkorasteilla 2012. Muutama poiminta:
• Rannikkorastien lähtö tiistai-iltaisin tapahtuu klo 17-18:30 ja maali sulkeutuu klo 20:00.
• Muista ilmoittautua järjestäjille sekä Lähdössä että Maalissa.
• Emit-kortin vuokra on 2 €, suosittelemme oman emit-kortin hankintaa, näin helpotat tulospalvelua ja varmistat itsellesi oikean ajan tuloksiin.
• Rannikkorastit suunnistetaan pääosin asutuksen läheisillä alueilla. Kunnioita niin muita suunnistajia kuin muita luonnossaliikkujiakin. Ota varsinkin pysäköinnissä huomioon muutkin, erityisesti myös muut kuin Rannikkorastien osallistujat. Talojen pihoilla kulkeminen on aina kiellettyä.
• Noudata Rannikkorastien järjestäjien ohjeita. Maltti on valttia molemmin puolin. Asiallista palautetta ja kehittämisideoita otamme mieluusti vastaan.

Tervetuloa nauttimaan suunnistuskaudesta 2012 alusta alkaen!

Posted in Etusivun artikkeli.