Itäranta 24.4.12

Rannikkorastikausi 2012 avattu

Itäranta 24.4.12Suunnistajien pitkä talvi on päättynyt ja Rannikkorastit 2012 avattiin Kotkan Itärannassa. Edes sateinen iltapäivän sää ei pelottanut rastien etsijöitä ja Hannu Pönnin suunnittelemille radoille suuntasi 137 innokasta suunnistajaa. Sadekin loppui ja lähempänä kello kuutta lähteneet pääsivät metsään oikein mukavassa keväisessä suunnistussäässä. Lumet olivat pääosin hävinneet Itärannan kankailta ja vain suojaisimmissa notkelmissa oli kevään viimeisiä lumiläiskiä.

Itärannan maasto oli tähän aikaan vuodesta hyvin avointa ja kulkukelpoisuus ja näkyvyys olivat erinomaisia. Yhdistettynä kevään intoon useammalla metsään lähteneellä oli pieniä vaikeuksia, kun rastin ohitse juoksi niin helposti. Radat olivat kyllä juuri sopivan helppoja näin kauden alkuun ja talven jälkeiseen kartanluvun totutteluun.

Maaston vauhdikkuutta kuvaa A-radan kärkimenijöiden vain vähän yli viiden minuutin kilometrivauhdit. Uusi MTR-kirjoitin oli ensikäytössä ja jatkossakin väliaikojen tulostaminen kisapaikalla tapahtuu itsepalveluna. Rannikkorastien tulospalvelu netissä toimii kuitenkin entiseen malliin ja Itärannan tulokset löytyvät Rannikkorastien sivujen Tulokset osiosta ja Reittihärvelikin on käytössä omien ja muiden reitinvalintojen analysointiin.

Seuraavat Rannikkorastit suunnistetaan Santalahdessa kahden viikon kuluttua 8.5. Ensi viikolla vapunpäivänä on mahdollisuus kuntosuunnistukseen Haminan Saksankankaalla.

Myös WinSplits väliajat tutkittavissa. Paparazzikin oli paikalla.

Posted in Etusivun artikkeli.