Innokkaita rannikkorastilaisia kesällä 2011

Viides Rannikkorastikausi vauhtiin

Innokkaita rannikkorastilaisia kesällä 2011Lumet ovat sulaneet riittävästi ja kaikentasoiset suunnistajat odottavat omalle laitumelleen pääsyä. Rannikkorastikausi onkin valmiina alkamaan ja lähtölaukaus tapahtuu tiistana 24.4. Itärannan venestamassa. Tiistai-iltaisin jatketaan tapahtumia syyskuun lopulle saakka, Meripäivien yhteydessä juostava Meripäivä-sprint ja syksyn pari viimeistä tapahtumaa on sijoitettu viikonloppuun.

Rannikkorastit on vakiinnuttanut paikkansa Kotkan ja koko Kymenlaakson kuntoliikuttajana. Vuosi vuodelta kävijämäärät ovat kasvaneet ja viime kesänä kirjattiin yhteensä 4347 suoritusta. Alusta alkaen tavoitteena on ollut tapahtumien korkea taso ja sitä tullaan tänäkin kesänä jatkamaan. Alkuperäisenä periaatteena on ollut myös selkeät, aina samanlaiset järjestelyt ja tätä periaatetta tullaan noudattamaan myös tällä kaudella. Rannikkorastien järjestelyissä tähän kesään ei ole tehty merkittäviä muutoksia.

Rannikkorastit tarjoavat kaiken tasoisille suunnistajille mahdollisuuden kuntonsa ja taitojensa kohottamiseen.  Normaaleissa Rannikkorasti-tapahtumissa on tarjolla viisi eri pituista rataa: vaikea A-rata 5-7 km, B-rata 4-5 km, B-lyhyt 2,5- 3,5 km, helpohko C-rata 2,5-3,5 ja helppo D-rata noin 2 km. Rannikkorastien järjestäjä Kymin Suunnistajat tarjoaa suunnistusopetusta aikuisten alkeiskurssilla sekä lapsille tarkoitetulla Hippo-suunnistuskoululla. Metsään pääset nomaalisti klo 17-18:30, maali sulkeutuu klo 20:00. Lauantaitapahtumat alkavat klo 14:00, syksyn Ruskajuoksu yhteislähtönä klo 11:00.

Viime vuosien perinteenä on ollut ottaa käyttöön ainakin yksi uusi kartta vuosittain. Tänä kesänä perinne jatkuu ja elokuun 14. päivä juostaan ensimmäistä kertaa Tavastilan uudella kartalla. Päivityksiä vanhoihin karttoihin tehdään näin tietokoneaikana jatkuvasti ratamestareiden toimesta. Tiistai-iltojen perinteisten rastien lisäksi tänä kesänä juostaan uutuutena Meripäivien yhteydessä Meripäivä-sprint lauantaina 28.7. Syysiltojen pimetessä tarjolla on myös kolme yösuunnistusmahdollisuutta. Syksyisenä perinteenä on pitkien matkojen Ruskajuoksu su 16.9. Kausi päättyy lauantaina 6.10. Karhuvuoressa.

Firmaliiga juostaan tänäkin kesänä viime kesän periaatteilla. Keväällä on kolme osakilpailua ja elo-syyskuussa Heinäviesti sekä kaksi henkilökohtaista osakilpailua. Heinäviestiin 7.8. Kymin lentokentän maastoissa ovat tervetulleita myös muut vapaamuotoiset joukkueet.

Perushinta ennallaan, Emit-vuokra nousee

Kuntosuunnistusmaksu säilyy edelleen 5 €/tapahtuma, alle 20v, varusmiehet sekä pienten lasten saattajat ilmaiseksi. Tarjolla on myös 10 kerran sarjalippu hintaan 45 € (Kymin Suunnistajien jäsenet 40 €). Myös Liikunta-, Kulttuuri- TyKy- sekä Virike-setelit käyvät maksuksi. Emit-kortin vuokrahinta nousee täksi kaudeksi 2 euroon. Tällä pyritään kannustamaan entistä useampaa säännöllistä rannikkorastikävijää hankkimaan oma henkilökohtainen Emit-kortti, jolloin taataan tuloslaskennan sujuvuus.

Seuraa nettisivuja www.rannikkorastit.fi

Ennen Rannikkorasteille tuloa kannattaa aina varmistaa tarkka tapahtumapaikka ja opastuksen alkupaikka Rannikkorastien nettisivuilta www.rannikkorastit.fi. Samasta osoitteesta löytyy myös ennakkotietoja tapahtumasta. Parin seuraavan kesän aikana Pyhtään-Kotkan rajamailla käy melkoinen myllerrys uuden moottoritien johdosta ja tämä vaikuttaa muutamaan käytössä olevaan karttaan ja tapahtumapaikkaan, mutta tarkat vaikutukset eivät ole vielä tiedossa, joten nettisivuilta löytyy aina tuorein tieto.

Samoilta sivuilta löytyy jo tapahtumailtana kaikkien ratojen tulokset väliaikoineen sekä Reittihärveli, jonne mahdollisimman monen toivotaan piirtävän kulkemansa reitit. Parhaimmillaan Reittihärveli on oiva työkalu omien reitinvalintojen analysointiin ja siten suunnistustaidon kehittämiseen. Ja tietenkin se tarjoaa myös erinomaisen mahdollisuuden jälkipeliin: "entäs jos olisin mennytkin tuota kautta".

Tervetuloa niin vanhat kuin uudetkin luonnossaliikkumisesta innostuneet Rannikkorasteille 2012!

Posted in Etusivun artikkeli.