DSC 0876

Petäjäsuolla 225 suunnistajaa

Aurinkoisella ja miltei helteisellä Petäjäsuolla rasteja haki ja löysikin 224 225 suunnistajaa. Tulokset ovat nyt valmiit, reittihärvelikin pystytetty. 

Pirtilän Päivi oli suunnitellut radat joissa ainakin pidemmillä radoilla oli mukavia reitinvalintapähkinöitä tarjolla ja mahdollisti luovatkin ratkaisut. Tästä syystä olisikin hienoa jos piirtäisitte tai siirtäisitte älykellostanne reittihärveliin omat hyvät valintanne, jotta päästään spekuloimaan. 

 

DSC 0876

 

Bonus: Ratamestarin loppulausunto ja hieman selvittelyä

Kuten ennakossa kerrottiin, ratoja oli pyritty viemään osittain vähemmän suunnistetuille alueille ja tästä tulikin usealta suunnistajalta kiitosta. Rannikkorasti-jaoston puheenjohtaja kiteytti radat aika hyvin: rastiväleillä pystyi juoksemaan itsensä väsyksiin, mutta rastinotossa piti olla tarkkana. Maaston luonteesta johtuen suurella osalla rastiväleistä pystyi tosiaankin hyödyntämään polkuja tai teitä, osalle oli kuitenkin onnistuttu luomaan reitinvalintatehtävää, joten toivottavasti mahdollisimman moni lataa/piirtää reittinsä reittihärveliin, jotta päästään analysoimaan eri reittien eroja.

Muuten onnistunutta iltaa varjosti hieman se, että A- ja B-radoilla käytössä ollut rasti 72 oli lipsahtanut väärälle avokalliokumpareelle. Hetken ihmettelyn jälkeen syykin tähän selvisi: ratamestari oli merkinnyt karttaan, jonka kanssa vei rastit maastoon, eri kumpareen kuin tietokoneelle karttaohjelmaan, eikä ratojen tulostusasun tarkastettuaankaan huomannut tätä virhettä. Ratamestari pahoittelee syvästi tapahtunutta virhettä, mutta ilokseen sai huomata kuinka ymmärtäväistä porukkaa Rannikkorasti-kävijät ovat; mokasta huomautettiin hyvin ystävälliseen sävyyn, eikä ketään tuntunut asia suuremmin harmittavan.

Muistakaahan, että tällä viikolla pääsee metsään Rannikkorastien merkeissä toiseenkin kertaan. Sunnuntaina suunnistetaan Iivarinmäellä ja tarjolla on mm. Jukola-valmistautumiseen oiva AA-rata!

Posted in Etusivun artikkeli.