Petäjäsuolla 10.5.

Ensi tiistaina suunnistetaan Petäjäsuon kartalla, tapahtumakeskus on tuttuun tapaan Petäjäpirtin pihapiirissä (kiitos Kotkan Ladun). Maastossa risteilee paljon erivahvuisia teitä ja polkuja helpottamassa suunnistusta ja jouduttamassa etenemistä. Pidemmille radoille on pyritty luomaan vähän haastetta viemällä lähtö hieman kauemmaksi (reilun kilometrin päähän tapahtumakeskuksesta), jolloin on saatu käyttöön haastavampia ja vähemmän suunnistuskäytössä olleita maaston osia. C- ja D-ratojen lähtö on tapahtumakeskuksessa. Ratamestarin maastokäynneillä tuli pari uutta hakkuuta vastaan, mutta näiden ei pitäisi vaikuttaa merkittävästi etenemiseen tai reitinvalintoihin.

10.5. vietetään Unelmien liikuntapäivää (http://www.unelmienliikuntapaiva.fi/) ja Petäjäpirtiltä pääsee myös kiertämään Kotkan Ladun uutta frisbee-golf rataa. Kotkan Latu pitää lisäksi kahviota tapahtuman yhteydessä, joten sieltä voi käydä ostamassa pientä purtavaa suunnistuksen jälkeen. Frisbee-golf rata kiertää osittain samassa maastossa kuin etenkin lyhyemmät suunnistusradat, joten kannattaa olla maastossa vielä vähän normaaliakin tarkkaavaisempi, ettei juostessa tyrmää golfaajia tai saa frisbee-kiekosta päähän. Sopu sijaa antaa ja varmasti kaikki mahdumme hyvin maastoon. 🙂 Huomioitavaa on myös, että frisbee-golf maaleja tai muita rakennelmia ei ole merkitty karttaan, joten älkää antako niiden hämätä suunnistussuoritusta!

Radat:

  • A 6,9 km 11 rastia (Huom! kartan koko A3)
  • B 5,4 km 8 rastia
  • BL 3,4 km 6 rastia
  • C 2,7 km 7 rastia
  • D 1,1 km 4 rastia

Tervetuloa kaikki viettämään unelmien liikuntapäivää suunnistuksen parissa!

Lisäys 9.5.

Muutama kuva Heinsuon kartan harvemmin suunnistuskäytössä olleesta kolkasta. Kannattaa valita pidempi rata tällä kertaa?

Kartantulostaja huolehtii 10.5.:

– A-radalla kartan koko A3, varaa sopiva karttamuovi mukaan.

Posted in Etusivun artikkeli.