Ohjeita Ruskajuoksuun

Viime hetken tietoja: Rastit ovat metsässä ja sunnuntain sääennuste ei voisi olla parempi, joten odotukset onnistuneeseen Ruskajuoksuun ovat korkealla. Kilpailukeskuksen lähelle viikko sitten aloitettu hakkuutyömaa näyttää viettävän viikonloppua, ja uuden hakkuuaukean tämänhetkiset rajat saadaan kartalle. Jos hakkuut jatkuvat kilpailun aikana, on noudatettava järjestäjien ohjeita ja jätettävä riittävä turvaväli puunkaatajiin.  

Ruskajuoksuun startataan yhteislähdöllä sunnuntaina 16.9. klo 10.30. Osallistujia pyydetään saapumaan paikalle ajoissa, jotta ehdimme kirjata metsään lähtijät ennen lähtöä. Normaalista poiketen yhteislähdössä lähteviä ei kirjata suoraan tuloslaskentakoneelle ennen lähtöä, vaan nimet kirjataan käsin. Hieman totutuista poikkeavista järjestelyistä huolimatta jokaisen metsään lähtevän on kuitenkin muistettava ilmoittautua toimitsijoille ennen maastoon lähtöä sekä tietysti sieltä palatessaan. Yhteislähdön jälkeen on mahdollisuus startata normaalisti. Lähtö on auki klo 12.00 saakka, ja maaliin toivotaan kaikkien saapuvan viimeistään klo 14.

Yhteislähdön kartat ovat muovikoteloissa ja kartan saa lähtöhetkellä. A-radalla kartan koko on A3 ja muilla radoilla A4. A- ja B-radoilla on hajontarasteja, ole siis tarkkana että käyt rastit numerojärjestyksessä. A- ja B-ratojen yhteislähdön jälkeen järjestäjät vievät (jos ehtivät) kilpailijoiden omat juomapullot rastille (koodi) 141.  A-radan rastien 141 ja 144 välillä on pellon ylitys, joka on tehtävä pellon eri puolilla olevien polkujen välistä kulku-uraa pitkin.

Ratapituudet ja rastimäärät:
A -rata 10,5 km, 24 rastia
B -rata 6,9 km, 13 rastia
BL-rata 4,5 km, 10 rastia
C -rata 3,8 km, 8 rastia
D -rata 2,3 km, 6 rastia

Kuten huomataan, D-rataa lukuun ottamatta, kaikki radat ovat normaaleja Rannikkorastiratoja pidempiä. Radat on mahdollisuuksien mukaan laadittu maaston parhaisiin osiin, vaikkakin kivikkoja ja tiheitä metsäalueita ei ole voitu kokonaan välttää.

Viimeksi vuonna 2001 ajan tasalle päivitettyyn karttaan on lisätty uusia hakkuualueita. Suurempana ongelmana on vanhojen hakkuiden kuvaus, koska niillä näkyvyys ja kulkukelpoisuus voivat olla vaikeasti määriteltäviä ja nopeasti vaihtelevia. Nyt tehdyssä pikapäivityksessä on eräät aikaisemmin keltaiset alueet merkitty vihreällä, vaikka alueelta löytyy myös avoimempia kohtia. Kilpailukeskuksen lähellä juuri aloitettua hakkuuta emme saa kartalle, mutta todennäköisesti (toivottavasti) se ei etene niin pitkälle, että se haittaa suunnistusta ratojen alku ja loppuvaiheissa. Kartan heikkoja polkuja ja ajouria on myös pyritty korjaamaan, mutta pientä horjuvuutta löytyy varmasti.

Tervetuloa nauttimaan suunnistuksesta Pyhtään vaihtelevissa metsämaastoissa, säätiedotuskin näyttää lupaavan oikein mainiota suunnistussäätä sunnuntaiksi!

Pyydämme myös huomioimaan että ennen Ruskajuoksun lähtöä palkitaan Firmaliigan Pro- ja Fun-sarjojen parhaat joukkueet

Lisäys 15.9.:

Kuvia Ruskajuoksumaastosta löydät täältä

Ja vielä: huomioikaa että Ruskajuoksu alkaa joitakin ennakkotiedoista poiketen klo 10.30

Posted in Etusivun artikkeli.