Näin toimit Rannikkorasteilla 2016

NÄIN TOIMIT RANNIKKORASTEILLA 2016

VALITSE RATA JA OSTA KARTTA

Opastaulut ohjaavat sinut Infoon, jossa kuntorastitoimitsija myy sinulle kartan. Karttamaksu on 6 € aikuisilta, alle 20-vuotiaat ja varusmiehet veloituksetta. Kartan voit maksaa myös Liikunta-, Kulttuuri-, Virike- tai Tyky-setelillä. (Uutuutena on työnantajille tarjolla myös Rannikkorastit-seteleitä (kyselyt ja tilaukset Mika.Kilpinen(at)kopiokubi.fi)). Jos haluat ajanoton, eikä sinulla ole Emit-korttia, voit vuokrata sellaisen 2 eurolla.

Ratoja on viisi eripituista ja -tasoista, pitkästä ja vaativasta A-radasta helppoon ja lyhyeen D-rataan:

  • A-rata: 5-7 km, vaativa
  • B-rata: 4-5 km, vaativa
  • B-lyhyt: 2,5-3,5 km, vaativa
  • C-rata: n. 3 km, helpohko
  • D-rata: 1,5-2,5 km, helppo

Selvitä ratojen pituudet ja vaativuustasot ensin ja tee valintasi arvioituasi oman kuntosi ja taitosi riittävyys. Jos olet epävarma, kysy neuvoa järjestäjiltä, sillä he tuntevat maaston ja ratojen vaativuuden.

Radat on painettu karttoihin. Rastimääritteet on painettu karttaan tai annetaan erillisinä. Jos haluat ajan tuloksiin, tarvitset EMIT-kilpailukortin. Jos sinulla ei ole omaa EMIT-kilpailukorttia, voit karttamyynnistä vuokrata sellaisen ( 2€).

ILMOITA NIMESI

Ilmoita infossa järjestäjälle oma nimesi sekä rata, jonka aiot juosta.

SIIRRY LÄHTÖÖN

Kun olet ilmoittautunut infossa, voit siirtyä lähtöpaikalle, joka on infon läheisyydessä ja jonne on opastus ’Lähtö’-kilvellä. Lähdössä leimaat EMIT-kilpailukorttisi lähtöleimasimessa (anna valon välähtää muutaman kerran, jotta kortin aikaisemmat tiedot nollautuvat). Aika lähtee käyntiin, kun irrotat kortin leimasimesta.

HUOM! Karttaan merkityille (karttamerkeillä tai ratapainatuksilla) kielletyille alueille, kuten pelloille, pihoille jne. meno on ehdottomasti kielletty.

LEIMAA RASTEILLA

Rastit on merkitty maastoon punavalkoisin rastilipuin. Rastilipun läheisyydessä on EMIT-leimasin ja rastin koodi. Tarkasta koodista, että olet oikealla rastilla ja leimaa EMIT-kilpailukorttisi huolellisesti, jotta käyntisi rastilla tallentuu korttiin (nopea leimaus riittää).

MAALIN JÄLKEEN ILMOITTAUDU INFOSSA

Jos haluat ajan tuloksiin, leimaa maalissa maalileimasimessa. Tällöin aika pysähtyy. Sen jälkeen käy ilmoittautumispaikalla, jossa EMIT-kilpailukorttisi luetaan suoraan tietokoneeseen.

Vaikka EMIT-kilpailukorttisi olisi hävinnyt tai et ole käynyt kaikilla rasteilla, tai olet suunnistanut ilman EMIT-kilpailukorttia, käy joka tapauksessa ilmoittamassa saapumisestasi Infossa.

MTR-lämpökirjoitin

Kaudeksi 2012 Rannikkorastit on hankkinut MTR-lämpökirjoittimen rastiväliaikojen tulostamiseen kisapaikalla. Lämpökirjoittimella tulostaminen tapahtuu itsepalveluna. Lämpökirjoitin löytyy tulospalvelutietokoneen läheisyydestä. Varsinainen tulospalvelu toimii edelleenkin tulospalvelutietokoneen kautta.  

TULOKSET

Tulokset ovat kilpailun jälkeen luettavissa Rannikkorastien internet-sivuilta http://www.rannikkorastit.fi/. Sivuilta käsin voit myös piirtää oman reittisi Reittihärveliin jo suunnistuspäivän iltana.

MUUTA MUISTETAVAA

Tiistaisin pidettävillä Rannikkorasteilla pääset maastoon kello 17.00-18.30 välisenä aikana. Maali on auki kello 20.00 asti. Viikonloppuisin pidettävien tai yösuunnistuksen sisältävien tapahtumien kellonajat näet kyseisen tapahtuman infosta tapahtumakalenterissa.

Pysäköi autosi pysäköinninvalvojan (tai sellaisen puuttuessa ’hyvän maalaisjärjen’ mukaisesti) ohjeiden mukaan siten, että autosi ei haittaa muuta liikennettä. Muista, että olemme jonkun toisen omistamalla maalla vieraana.

Kuntorastitapahtumissa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton lajisääntöjä sekä järjestäjän antamia ohjeita. Sääntöjen ja ohjeiden puutteellinen tuntemus ei oikeuta rikkomaan niitä, eikä vapauta sääntörikkomusten seuraamuksista.

Jokamiehen oikeuksien ja erityisesti velvollisuuksien tunteminen ja noudattaminen ovat jokaisen suunnistajan perustaitoja. Jokainen osallistuja on myös velvollinen auttamaan maastossa loukkaantunutta tai eksynyttä.

Kuntorastien osallistujat osallistuvat tapahtumaan omalla vastuullaan ja vastaavat itse omista vakuutuksistaan. Suunnistusliiton kilpailulisenssi voi sisältää tapaturmavakuutuksen.

KAUSIKORTILLA JA SARJALIPULLA SÄÄSTÄT!

Rannikkorasteille on mahdollisuus hankkia myös kausikortti tai sarjalippu:

  • Henkilökohtainen kausikortti: 80 euroa (KyS:n jäsenille 75 euroa). Voit ostaa kortin Rannikkorastit-tapahtumista.
  • 10 kpl sarjalippu Rannikkorasteille: 50 euroa (KyS:n jäsenille 45 euroa). Sarjalippuja voit ostaa Rannikkorastit-tapahtumista ja ne ovat voimassa yhden kauden.

Meillä käyvät myös Smartum-, Virike-, Tyky- ja Kulttuuri-setelit. Lisäksi työnantajat voivat tukea henkilökuntansa kuntosuunnistusta tilaamalla Rannikkorastien omia Rannikkorastit-seteleitä. Kyselyt ja tilaukset Mika.Kilpinen(at)kopioklubi.fi  

aktiivinen kuvaaktiivinen kuva

 

Posted in Etusivun artikkeli.