aktiivinen kuva

Mitkä ovat rannikkorastit?

 

RANNIKKORASTIT

29 laadukasta kuntosuunnistustapahtumaa
Vasta-alkajasta himosuunnistajaan

Rannikkorastit on Kotka-Pyhtää -alueella toteutettava, kaudella 2016 29 kuntosuunnistustapahtumaa käsittävä kokonaisuus, jonka suunnittelussa on otettu huomioon erityisesti vasta-alkajat. Vuonna 2008 perusteellisesti uusittu konsepti on osoittanut toimivuutensa ja nyt olemme kehittäneet tapahtumasarjaa entistä laadukkaammaksi. Ota haaste vastaan ja tee kuntorasteista itsellesi viikottainen kuntoilu- ja virkistystapahtuma. Me Kymin Suunnistajissa olemme rakentaneet laadukkaat tapahtumat juuri sinua varten!

Vasta-alkajasta aktiivisuunnistajaan

Rannikkorastien suunnittelussa on huomioitu kuntosuunnistusten koko kohderyhmä: niin vasta-alkajat kuin myös aktiivisuunnistajat. Järjestävä seura Kymin Suunnistajat on toiminut pilottiseurana Suomen Suunnistusliiton Hyvä Seura-projektissa ja määritellyt tarkasti, mistä hyvä ja laadukas kuntosuunnistustapahtuma syntyy. Pyrimme jatkuvasti kehittämään tapahtumaa entistä monipuolisemmaksi ja asiakasystävällisemmäksi!

Hyvät maastot ja uudet/uudehkot kartat

Rannikkorastien tapahtumapaikkavalinnoissa on erityisesti painotettu maastojen miellyttävyyttä ja uusia karttoja sekä kilpailukeskuksen toimivuutta. Vuosittain pyritään saamaan käyttöön vähintään yksi uusi kartta. Myös muihin karttoihin tehdään tarvittavia korjauksia (esim. tiet, uudet hakkuut) ja esimerkiksi Haminan puolella pidettävä tapahtuma (Uuperi) suunnistetaan alunperin 90-luvuilla tehdyillä kartoilla, joihin on kuitenkin tehty keskeisimmät korjaukset Rannikkorasteja varten. Rannikkorasteille uusia alueita saamme myös käyttöömme Etelä-Kymen Suunnistajien kanssa tehtävän yhteistyön myötä.

Hyvät opastukset kisapaikalle/kisapaikalla

Rannikkorasteille saapuessasi suunnistussuorituksesi ei ala kilpailukeskuksen etsimisestä. Kalenterin mukaisesta kohdasta on selkeä rastilippu- ja kylttiopastus parkkipaikalle ja kisakeskukseen. Kilpailukeskuksen tarkan sijainnin karttalinkkinä voit katsoa myös tapahtuman internet-sivuilta. Kisapaikalla selkeät opasteet ja auttamishaluiset toimitsijat varmistavat, että toimintasi on sujuvaa.

Ratapainatukset valmiiksi kartoissa

Kuntosuunnistustapahtumiin keskeisesti kuulunut ”ratojenpiirtokykkiminen” mallikarttojen ääressä on taaksejäänyttä elämää. Rannikkorastien jokaisessa tapahtumassa on käytössä laadukkaat tulostekartat, joissa on ratapainatukset valmiina. Laadun takaa tulostamisen ammattilainen ja suunnistuksen moniosaaja, Kilpisen Mika Kopioklubi Oy:sta.

Tuloslaskenta => tulokset väliaikoineen tapahtuman Internet-sivuilla

Rannikkorasteilla voit suunnistaa kelloa vastaan tai myös ilman aikaa. Valinta on sinun. Jokaisessa tapahtumassa on tulospalvelu ja tulokset mielenkiintoisine rastiväliaikoineen ovat luettavissa tapahtuman jälkeen Internetissä. Oman reittisi voit piirtää Rannikkorastien Reittihärveliin ja näin vertailla sitä muiden samaa rataa suunnistaneiden reitteihin!

Viisi eritasoista rataa: A, B, B-lyhyt, C, D

Jokaisessa Rannikkorastit-tapahtumassa on viisi eripituista ja -tasoista rataa:

 A-rata

n. 5-7 km 

 B-rata

 4-5 km

B-lyhyt

 2,5-3,5 km

 C-rata

 2,5-3,5 km

 D-rata

 n. 2km, helppo

A-rata on vaativin ja D-rata helpoin.

Mahdollisuus erilaisten liikuntasetelin käyttöön maksuvälineenä

Kuntosuunnistusmaksu on ainoastaan 6 €/tapahtuma. Nuorilta (20-vuotiaat ja alle) ja heitä ohjaamaan lähteviltä aikuisilta ei veloiteta maksua. Voit myös hankkia kausikortin 80 € (Kymin Suunnistajien jäseniltä 75 €) tai 10:n tapahtuman sarjalipun, joka maksaa 50 € (Kymin Suunnistajien jäseniltä 45 €). Sarjalippu on voimassa yhden kauden.

Rannikkorasteilla voit maksaa karttamaksun myös Liikunta-, Kulttuuri- Tyky- tai Virikesetelillä. Kaudesta 2011 alkaen työnantajat voivat tukea henkilökuntansa kuntosuunnistusta myös Rannikkorastit-seteleillä. Tilaukset ja kyselyt Mika.Kilpinen(at)kopioklubi.fi.

Meillä voit maksaa myös:

aktiivinen kuvaaktiivinen kuva

 

Posted in Tietoa Rannikkorasteista.