Meripäiväsprintti 2019

Vuoden 2019 Meripäiväsprintti järjestetään Redutin kartalla Kotkan keskustassa. Tapahtumakeskus, lähtö ja maali sijaitsevat Datariinan piha-alueella (osoite: Heikinkatu 7).

Ratamestari Lauri Vuorinen tarjoilee helteiseen lauantaihin kaksi sähäkkää sprinttirataa. Radat sisältävät sekä kaupunki- että puistosuunnistuksellisia elementtejä ja mittaavat nopeaa päätöksentekoa, suunnistuksen rytmitystä sekä reitinvalintataitoa. Onnistuakseen suunnistajan on tunnistettava hetket, jolloin kaasun voi painaa pohjaan ja toisaalta tilanteet, joissa maltti on valttia.

Hieman kokemattomille suunnistajille tarjolla on mukava ensikosketus suunnistukseen ja erityisesti sprinttisuunnistukseen monipuolisessa kaupunkimaastossa.

Ratapituudet:

  • Pitkä rata: 3 km, 20 rastia
  • Lyhyt rata: 2,2 km, 14 rastia
  • Matka mitattu lyhyintä sallittua reittiä pitkin

Muistakaa myös sprinttisuunnistuksen erityissäännöt. Kartalla on runsaasti kiellettyjä alueita (tonttivihreät, tummanvihreät pensaat, violetilla merkityt kielletyt alueet sekä paksut aidat), joita ON NOUDATETTTAVA! Kysymys on sekä suunnistustehtävien tasapuolisuudesta että, erityisesti, tonttialueiden kunnioittamisesta ja suunnistajien turvallisuudesta. Huomatkaa myös, että liikumme kaupunkialueella –tarkkaavaisuus sekä autojen että muiden jalankulkijoiden suuntaan on toivottavaa.

Ratamestari toivottaa kaikille vauhdikasta meripäivälauantaita!

P.S. Lisäksi järjestäjät pyytävät huomioimaan, että Meripäivien tapahtumista johtuen autojen pysäköinti kilpailukeskuksen läheisyyteen voi olla hankalaa. Isommat pysäköintialueet löytyvät Arto Tolsa -areenan ja Katariinan urheilukentän läheltä, joista kävely matka kilpailukeskukseen on alle 500 metriä.

 

Posted in Yleinen.