Korvenkalliolla 17.5. – Tossu-, pyörä- ja omatoimisuunnistus

Tällä kertaa Korvenkalliolla on tarjolla sekä tossu- että pyöräsuunnistusta.

Varusteet kuntoon

Tapahtumapaikalla on tällä kertaa myös Suunnistajan Kauppa, joten viikottaisen kuntosuunnistuksen yhteydessä voit hoitaa myös varusteet kuntoon. Kauppiaalla on kuuleman mukaan tarjolla myös pyöräsuunnistustelineitä.

Tossusuunnitus

Suunnistusradat on laadittu Korvenkalliolle teemalla reitin valinta. Suunnistajalle on pyritty laatimaan radat, joilla suoran suunnistamisen lisäksi on mahdollista löytää toinen reitti, jonka avulla rastille on mahdollista löytää nopeasti, varmasti tai vaikkapa vaivattomasti. Sopiva yhdistelmä tietä ja suoraviivaista suorittamista on myös aina hyvä vaihtoehto. Ratoja on tarjolla neljä eri vaihtoehtoa A, B, C ja D. Näistä D on laadittu aloitteleville suunnistajille ja tehtävät on suhteutettu heille sopiviksi.

Tämän tiistain rastit jäävät Korvenkallion maastoon ja ovat suoritettavissa omatoimisesti kuluvan viikon suunnuntaihin asti.

Pyöräsuunnistus

Pyöräsuunnistusradalla on mittaa linnuntietä reilu 7km ja polkuja pitkin matkaa tulee noin 10km. Matkaan mahtuu pari pidempää siirtymäväliä Korvekalliolta kohti Karhuvuoren kuntorataa (ja takaisin). Vastapainoksi pidemmille väleille on tarjolla hieman lyhyempiä rastivälejä runsaammalla polkuverkostolla. Eli tarkkana saa olla, jos vauhtia meinaa pitää.

Polut ovat pääosin nopeakulkuisia, mutta toki matkalle mahtuu myös teknisempiäkin polkuja. Mutaa tai kuraa ei reitillä juuri ole, eli pääasiassa mennään mukavasti kuivassa maastossa.

Räskintiellä poljettaessa ja sitä ylitettäessä tulee noudattaa varovaisuutta. Samoin metsäteillä voi tulla vastaan puomeja, jotka luonnollisesti saa kiertää. Tonteille meno on kuitenkin kielletty.

Omatoimisuunnistus

Tapahtuman omatomisuunnistuksesta lisää täällä.

Posted in Yleinen.