Korttelirastit 23.3. Hovila

Tällä viikolla korttelirastit suunnistetaan Kolkkalan, Hovilan ja Turvalan kaduilla. Tapahtumakeskuksena toimii Kyminkartanon koulu ja lähtö on auki tutusti klo 10 – 11. Pysäköinti tapahtuu koulun takana olevalla parkkipaikalla ja sen täytyttyä koulun edessä olevalla kääntöpaikalla.

Tarjolla on runsasrastinen pitkä A-rata, jossa reitinvalintatehtäviä on tasaisesti läpi radan. Ihan lyhyimmät sprinttivälit on jätetty pois, jotta kuntosuunnistajien hermotus saadaan hiihtokauden jälkeen totutettu vauhdikkaaseen juoksuun. B-rata on koostettu pitkistä rastiväleistä, jossa suunnistajan kannattaa omalta kohdaltaan arvioida tuoko sohjoisella polulla tehty oiko tarvittavan edun kiertävään reitinvalintaan verrattuna. C-rata perinteistä korttelisuunnistusta lyhyemmin rastivälein. C-rata ylittää Kalevantien kahdesti, mutta reitin valinnat ohjaavat suojateiden käyttöön, joten radan pitäisi olla turvallinen myös nuoremmille suunnistajille.

  • A-rata 6,8km / 18 rastia (kartta A3, 1:5000)
  • B-rata 4,6km / 9 rastia (kartta A4, 1:5500)
  • C-rata 3,1km / 9 rastia (kartta A5 A4, 1:5000)

Matkat mitattu linnuntietä.

Alueen tiet ovat pääosin sulia, mutta perjantain ja lauantain väliselle yölle on ennustettu pakkasta, joka todennäköisesti jäädyttää sulamisvedet. Näin ollen nastareiden tuoma lisäpito lienee tarpeen. Karttaan merkityt polut ovat olleet käytössä koko talven ja ovat jäätyneet juostavaan kuntoon, mutta näitä puisto-oikaisuja olosuhteet varmasti vielä hidastavat.

Ratamestari,
Mikko Kiiski

Posted in Yleinen.