Kadonneen kapulan metsästystä Tavastilassa

Varsin mukava määrä eli reilut 180 suunnistajaa kirmaili jälleen mainiossa kesäsäässä Tavastilan metsissä. Hieman synkkiä pilviä, noin kuvaannollisesti, taivaalle nosti ratamestarille sattunut valitettava erehdys yhden rastin lipsahdettua hieman väärään paikkaan. Uusi rastilippu saatiin paikalle illan aikana kiikutettua ja aivan viimeisille lähtijöille emit-leimasinkapulakin saatiin oikealle paikalleen. Marja Währnin ansiokkaasti pidemmille radoille loihtimalta juomarastilta saatiin onneksi juoman lisäksi sanaa puuttuvasta rastista. Suuret kiitokset Marjalle! Rannikkorastit-tiimi sen sijaan pyytää nöyrimmin anteeksi tapahtunutta, otetaanpa taas opiksi.

Puuttunut leimasin aiheutti päänvaivaa myös tuloslaskennalle ja väliajat ovat luonnollisesti puutteelliset. WinSplits väliajoissa on järjestelmän valistuneet ja suuntaa-antavat arvaukset puuttuvista väliajoista. Reittihärvelin pystytyskin aiheuttaa vielä päänvaivaa, toistaiseksi härveli on saatavissa vain C- ja D-radoille. Muiden ratojen härveli viimeistään huomisen aamupäivän aikana.

Lisäys 17.7.:

Reittihärveli avattu nyt myös A-, B- ja BL-radoille. Puuttuneen rastin väliajaksi on arvottu tasan 4 min. niille joilta leima puutui. Näin myös heillä on mahdollisuus piirtää koko rata.

Tuloksista löytyy nyt myös versio, jossa huomioitu vain ne rastivälit joihin puuttunut leimasin ei vaikuttanut. Oman sijoituksenikin sain tällä järjestelyllä nousemaan mukavasti ja kirvelevä tappioni tänä vuonna vahvaa paluuta rasteille tekevälle Markus Leväselle kääntyi reiluksi voitoksi. No hieman kyseenalaista tuommoinen, mutta kaikki keinot on siis käytettävä, jos aikoo edes kuntsareilla pärjätä. Tosin huonolle en hävinnyt, Markushan muistetaan mm. H16 sarjan SM-viestin pronssimitalististaan muutaman vuoden takaa (v. 1982).

Posted in Etusivun artikkeli.