Heinäviestiperinne jatkuu Peippolassa 7.8.2012

Kymin Suunnistajien Heinäviesti-perinne sai uuden tulemisen kesällä 2011, kun Heinäviesti palasi osana Rannikkorastien ohjelmaa. Tänä vuonna Heinäviesti suunnistetaan 7.8.2012 Peippolan avokalliomaastossa.

Heinäviestissä on kaksi sarjaa: Pro- ja Fun-sarja Firmaliigan sarjajaon mukaisesti. Pro-sarjan rata vastaa B-radan tasoa ja Fun-sarja on lähellä C-radan tasoa. Molemmissa sarjoissa on kolme osuutta.

Heinäviestiin on mahdollisuus osallistua vapaamuotoisilla joukkueilla myös Firmaliigan ulkopuolelta. Samoin Firmaliigan joukkueilla on mahdollisuus osallistua useammilla kolmikoilla, joista parhaan tulos lasketaan Firmaliiga-pisteisiin. Oletamme jokaisesta Firmaliigan joukkueesta yhden kolmikon. Firmaliigan ulkopuolisia joukkueita sekä Firmaliigan kakkos- ja kolmosjoukkueita pyydämme ilmoittautumaan etukäteen mika.kilpinen at kopioklubi.fi, jotta osaamme varata riittävästi karttoja. Firmaliigan Pro-sarjan joukkueilta yhden kolmikon osallistuminen sisältyy osanottomaksuun, muut maksavat normaalin Rannikkorastihinnan (5 euroa / suunnistaja).

Heinäviestin yhteydessä on myös normaali Rannikkorasti-tapahtuma normaalilla ratavalikoimalla, ei TR- ja RR-ratoja.

Kilpailuohjeita Heinäviestiin:

 • Sekä Pro- että Fun-sarjassa viestiin kuuluu kolme osuutta. Joukkueiden on ilmoitettava joukkueessa suunnistavien nimet viimeistään klo 17:15 sinisellä teltalla.
 • Jokaisen viestissä suunnistavan on nollattava Emit-korttinsa (kolme välähdystä) ennen suunnistuksensa alkua. Nollaus tapahtuu joko K-pisteellä 100 m vaihtopuomilta tai erillisellä nollausleimasimella. Heinäviestin osallistujien ei tarvitse nollata lähdön jälkeen uudelleen K-pisteellä = kuntosuunnistuksen lähtö. K-pisteelle on viitoitus vaihtopuomilta. K-pisteelle on viitoitus vaihtopuomilta.
 • Verryttely on sallittu vaihtopuomin ja K-pisteen välillä. Verryttely tapahtumakeskuksesta etelään on ehdottomasti kielletty.
 • Viestissä suunnistavien Emit-kortit luetaan tuloslaskentakoneelle vasta viestisuorituksen jälkeen. Ilmaise tuloslaskijalle selkeästi osallistuneesi Heinäviestiin sekä sarja Pro/Fun.
 • Joukkueiden kahden ensimmäisen osuuden juoksijan tulee olla valmiina lähtöjärjestelyihin klo 17:25. Joukkueet sijoitetaan lähtösuoralle järjestäjien ohjeiden mukaisesti. Lähtö tapahtuu tämän vuotisen Jukolan viestin tyyliin eli joukkueet saavat käteensä suljetun kartan, jonka saa avata vasta lähtömerkin jälkeen.
 • Heinäviesti juostaan "Halikkoviestin" tyyliin: kaksi ensimmäistä osuutta aloitetaan yhteislähdöllä klo 17:30. Joukkueen ankkuri saa lähteä, kun sekä ensimmäisen että toisen osuuden suunnistajat ovat saapuneet vaihtoon.
 • Ensimmäisen ja toisen osuuden suunnistajat saavat karttansa lähtöhetkellä, ja ankkuriosuuden suunnistaja saa kartan vaihdon tapahtuessa.
 • Viestisuunnistajan osuus päättyy maalileimaukseen. Maalileimauksen jälkeen joukkueen ensimmäisenä vaihtoon saapuva suunnistaja poistaa joukkueen ankkuriosuuden kartan päällä olevan paperin, ja toisena vaihtoon saapuva suunnistaja ojentaa ankkuriosuuden juoksijalle ankkuriosuuden kartan.
 • Hyvän urheiluhengen mukaisesti maalileimaisimella leimataan sille tulojärjestyksessä. Firmaliigan jury voi rangaista epäurheilijamaisesta käytöksestä.
 • Viestissä käytetään hajontamenetelmää, jossa samalla osuudella juoksevien suunnistajien radat voivat olla erilaisia.
 • Karttoja ei kerätä pois, mutta hyvän urheiluhengen mukaista on, että maaliin saapuneet suunnistajat eivät näytä karttojaan suoritustaan odottaville suunnistajille. Viestisuunnistukseen osallistuva ei saa ennen viestisuunnistusta osallistua kuntosuunnistukseen.
 • Firmaliigan pistelaskusta: 1) Firmaliigajoukkueet voivat osallistua useammalla kolmikolla, parhaan joukkueen tulos lasketaan Firmaliiga-tuloksiin. 2) Mikäli joukkueella on kolme osallistujaa Heinäviestissä, mutta joukkue hylätään tai keskeyttää, joukkue saa huonoimman hyväksytyn joukkueen pistemäärän vähennettynä 25 pisteellä. 3) Muistutetaan vielä, että Heinäviestin pisteet lasketaan kaikilla joukkueilla mukaan kokonaispisteisiin.

Joukkueet:

Pro-sarja

1. Kotkamills Pro
2. Kymin Tulevaisuuden Toivot (Mika Kilpinen, Eero Koskivirta, Tommy Larvi)
3. Andritz
4. Opet
5. Peränpitäjät
6. Tullin Urheilukerho Hamina-Vaalimaa
7. Kunnon Rakentajat
8. Vuoriset (Anni Vuorinen, Hannu Vuorinen, Lauri Vuorinen)
9. Kirves-Rasti/RUK (Jorma Koivisto, Ismo Suntio, Teemu Suntio)
10.

Weckmanit (Sanna Weckman, Jani Weckman, Janne Weckman)

11. Heinähatut (Mika Nokka, Tomi Valkonen, Jukka Matilainen)
12. Rusi (Jussi Taussi, Ville Taussi, Pekka Tolonen)

Fun-sarja

21. Superjätkät
22. KyS johto
23. Tehotytöt
24. Hirssaaren Helmet 1 (Jarkko Haavisto, Jarmo Kinos, Saku Vanhala)
25. Ekamin Eksyt
26. Kotkamills Fun
27. Koksilaiset 1 (Sanna Tamminen, Eija Kaipainen, Elina Kukkasjärvi)
28. Neuvottomat
29. Kymen Sanomat
30. Kaivokadun Trio (Jonatan Svahn, Isabella Svahn, Peter Svahn)
31. Hirssaaren Helmet 2 (Merja Jaakkola, Janne Puhakka, Johanna Eskola)
32. Hirssaaren Helmet 3 ()
33. Koksilaiset 2 ( Iiris Salonen, Eija Kytömäki, Sari Kohonen)
34. Pernoo
35. Saaraiset
Posted in Etusivun artikkeli.