Saaripirtillä luvassa runsaasti rasteja

Tiistaina 24.7. Rannikkorastit suunnistetaan Mussalon Saaripirtin 1:5000 kartalla (päivitetty tärkeimmiltä osin 7/2012). Ratamestariryhmä (Jyrki Rikka, Sami Rikka ja Lauri Lavikainen) on rakentanut pienelle alueelle runsasrastiset, nopeat, vaihtelevat, mutta myös sopivan haastavat radat. Tapahtuma tarjoaa loistavan mahdollisuuden harjoittaa rastinottoa ja
suunnistuksen sujuvuutta. Koska alue on pääosin suunnistuksellisesti helppoa ja hyväkulkuista, löytyy kaikille varmasti omalle taito- ja kuntotasolle sopiva rata. Tarjolla on myös RR- ja TR-radat.

Rasteja on paljon ja radat risteilevät ympäri aluetta. Oman haasteensa tuo ristiradat, perhoslenkit, eri ratojen väliset pienet hajonnat ja runsas suunnistajien määrä pienellä alueella. A- ja B-radoilla on ns. kartanvaihto eli kartta on painettu kaksipuolisena "kääntökarttana". A-, B-, BL- ja C-radat kiertävät asutusalueen läpi, jossa on tienylityksiä. Karttaan merkityssä tienylityksessä tulee käyttää suojatietä ja muilla tieosuuksilla suunnistajien tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

Tapahtumapaikkana on Saaripirtin seuratalo. Opastus Mussalon tieltä Saaripirtin risteyksestä. Ajo Saaripirtille risteyksestä vasemman kautta pyörätietä pitkin (opaskartalla eteläinen tie) ja poistuminen seuratalon kulmalta vastakkaista reittiä (opaskartalla pohjoinen tie). Näin vältymme kohtaavalta liikenteeltä kapealla tiellä (varovaisuutta kapeilla teillä!). Alueelta löytyy hyvä ja riittävä pysäköintialue. Kiitokset Mussalon Orakselle, että saamme käyttää aluetta tapahtumapaikkana.

Radat, ratapituudet ja rastimäärät:
A-rata, 6,3 km, 26 rastia
B-rata, 5,0 km, 24 rastia
BL-rata, 3,3 km, 15 rastia
C-rata, 2,3 km, 11 rastia
D-rata, 1,8 km, 6 rastia
TR-rata, 1,8 km, 6 rastia
RR-rata, 1,4 km, 6 rastia

RR-radan suunnistajat voivat tehdä alkuverryttelynä RR-radan ja kiertää sen jälkeen TR- tai D-radan!!!

Kartantulostajan lisäys 23.7:

Runsasrastiset radat täyttävät kartta-arkin sen verran tehokkaasti että A- ja B-ratojen karttoihin eivät rastimääritteet tällä kertaa mahtuneet. Näiden ratojen juoksijoille on kuitenkin tarjolla, arvokisojen tapaan, irtomääritteet. Irtomääritteen voi sitten sujauttaa karttapussiin tai määritekoteloon mikäli sellaisen omistaa. Perinteisen ja edullisen määritekotelon valmistaa jokainen helposti itsekin. Tarvitset vain sopivan minigrip-pussin tai vastaavan ja hakaneulan tai teippiä sen kiinnittämiseen! A- ja B-ratojen kartoissa on myös, esimerkiksi Jukolan-viestistä tuttuun tyyliin, tulostettu rastikoodi rastinumeron yhteyteen.

Ja edelleen suurkilpailujen tapaan tässä vielä alueen vanha kartta tapahtumaan valmistautumista edesauttamaan. Kyseessä on ratamestariryhmän johtajan Jyrki Rikan mukaan koko Kymenlaakson ensimmäinen suunnistuksen erikoiskartta vuodelta 1972! Karttapalaa klikkaamalla aukeaa kartta kokoinaisena, karttaan on punaisin kehyksin rajattu nykyisten Santalahden ja Saaripirtin karttojen suuntaa-antavat sijainnit.

 

Posted in Etusivun artikkeli.