Heinäviestiratamestareiden terveiset

Vuoden 2017 Heinäviesti juostaan Redutin kartalla Kotkansaarella. Tapahtumakeskuksena toimii Haukkavuoren koulu ja pysäköinnissä hyödynnämme Arto Tolsa Areenan pysäköintipaikkoja. Kiitos molemmille tahoille yhteistyöstä.

Tapahtuman formaattina on tänä vuonna parisprinttiviesti. Sekä Pro- että Fun-sarjassa molemmat viestinviejät juoksevat kaksi osuutta (1. ja 3., sekä 2. ja 4. osuus). Kilpailumaasto tarjoaa mahdollisuuden todelliseen katusprinttiin ja, ”filosofiansa mukaisesti”, ratamestari on tähän myös pyrkinyt. Jalkinesuositus on lenkki- tai maastojuoksukenkä ja shortseilla & hihattomalla paidalla pärjää vallan mainiosti. Nokkospuskia tai kivikoita ei tarvitse tässä maastossa väistellä. Radat ovat selkeitä sprinttiratoja, jotka kuitenkin tarjoavat etenkin vauhdin noustessa myös sopivasti haasteita. Ainakin muutamassa kohdassa kannattaa käyttää sekunti tai pari enemmän oikean reitinvalinnan miettimiseen.

Alustavat Heinäviestin ratapituudet (pienet muutokset mahdollisia):

Pro 2×2,8 km + 2×1,9 km
Fun 2×2,5 km + 2×1,3 km

Kaikilla radoilla on hajonta. Rasteja on maastossa paikoin erittäin lähekkäin, olkaa tarkkana!

Sprinttiviestin lisäksi tarjolla on myös valikoima normaaleja kuntosuunnistusratoja.

Kuntosuunnistusratojen pituudet:

Pitkä n. 4,5 km
Lyhyt n. 3,4 km
Helppo n. 2 km

Muutama lisähuomio:
– Nastallisten jalkineiden käyttäminen on ehdottomasti kiellettyä!
– Osa radoista on ristiratoja ja samoilla rasteilla saatetaan vierailla useampaan kertaan. Olkaa tarkkana, että kierrätte rastit oikeassa järjestyksessä.
– Edelliseen liittyen, Pro-sarjan jälkimmäisillä osuuksilla on sekä varvaus (tapahtumakeskuksen läpijuoksu) että yleisörasti. Olkaa tarkkana tässäkin kohtaa!

Ja ne TÄRKEIMMÄT HUOMIOT:
– Kaupunkisprintin luonteen mukaisesti radoilla on runsaasti kiellettyjä kohteita: ylitsepääsemättömiä aitoja & muureja ja erilaisia istutuksia. Kuntosuunnistustapahtumassa ei ole mahdollisuutta valvontaan, joten NOUDATTAKAA KARTTAMERKKEJÄ JA MAALAISJÄRKEÄ. Haluammehan päästä juoksemaan kaupunkiympäristöissä myös tulevaisuudessa.
– Radat ylittävät joitakin autoteitä, joissa on normaalia liikennettä. Noudattakaa varovaisuutta näissä paikoissa.

Sprinttiterveisin,
Ratamestarit Lauri & Hannu Vuorinen

Sprintin kielletyt ja sallitut kohteet haltuun täältä: http://tampereenpyrinto.fi/suunnistus/wp-content/uploads/sites/17/2014/06/kielletyt_ja_sallitut_kohteet.pdf

Posted in Yleinen.