Sähäkkää sprinttiä ja Heinäviesti Kotkansaarella, ilmoittaudu mukaan!

Tulevana tiistaina on jälleen vuorossa perinteinen kaikille avoin Heinäviesti. Viestiin ovat tervetulleita niin työ-, kaveri-, perhe-, kylä-, kuin seurajoukkueetkin. Viestin nimi ja juuret juontavat 70-luvulle, jolloin viestiä järjestettiin Kymin Suunnistajien kuntosuunnistusten yhteydessä. Tapahtuma herätettiin henkiin Rannikkorastien myötä ja se onkin kerännyt viime vuosina varsin mukavasti osallistujia. Totuttuun tapaan viesti on tänäkin vuonna myös Firmaliigan osakilpailu. Sarjoja on kaksi Pro ja Fun.

Tänä vuonna viesti juostaan parisprinttiviestinä. Joukkueessa on 2 jäsentä, jotka kukin juoksevat kaksi osuutta. Joukkueen aloittaja juoksee lisäksi kolmannen osuuden, toisen osuuden viejällä taas on myös kunnia toimia joukkueen ankkurina. Kaksihenkisten joukkueiden myötä joukkueen kasaaminen on oletettavasti entisestään helpottunut ja toivottavasti tulemmekin näkemään vielä aiempiakin vuosia enemmän osallistuvia joukkueita. Firmaliigajoukkueiden osalta pisteisiin lasketaan paremmin sijoittunut joukkue, oli sitten kyseessä ykkös-, kakkos-, tai kolmosjoukkue. Lyhyiden sprinttiosuuksien johdosta erot joukkueiden välillä pysynevät pieninä ja viestijännitys ja tunnelma säilyvät loppuun saakka.

Viestin ratamestarina toimii viime vuoden Fin5-sprintillekin hienot radat laatinut Lauri Vuorinen. Laurin apuna häärii isä-Hannu joka lienee yksi seutukunnan eniten sprinttejä kiertänyt suunnistaja. Todelliset alan ammattilaiset siis asialla, priimaa pukkaa? Osuuspituudet ovat alustavien suunnitelmien mukaan Pro-sarjassa 2 – 3 km ja Fun-sarjassa 1,5 – 2,5 km. Ja kaikki tämä katuja ja puistoja kierrellen, risukkoa ja pusikkoa ei tällä kertaa iloksemme taideta suoda.

Viestiin ilmoittaudutaan ennakkoon ja se käy helposti nettilomakkeella joka löytyy täältä: https://goo.gl/forms/8lLScblGqq5DCq5t1 Ilmoittautumiset juoksujärjestyksinenn ma 21.8. klo 24.00 mennessä. Voit myös haastaa naapurisi, pahimman kilpakumppanisi tai vaikkapa jonkun Firmaliigajoukkueen! Tekstiviestitkin luetaan, p. O4O 4814291, jos netti-ilmoittautumisen kanssa on ongelmia. Ilmoittautumistilanteen ja mahdolliset haasteet näet täältä: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1I-CX6Rjfxq1ATeeGCDy3A0AGPilN_X1Sq6MWQaLA35I/edit?usp=sharing
Myös Twitterissä tai Facebook sivuillamme voit käydä viestiterveisiä ja haasteita lähettämässä, tai vaikkapa viestiseuraa hakemassa. Samoin jos jokin askarruttaa pystymme siellä kenties helpoimmin asiaan vastaamaan. Tarkempia kisaohjeita viestiin ennen viestiä.

Tervetuloa mukaan sankoin joukoin nauttimaan sähäkästä sprinttiviestistä!

Ilmoittautumistilanne 21.8. klo 23.54. Firmaliigaosallistujilta on automaattisesti yksi joukkue mukana. Lisäjoukkueet ja juoksujärjestykset toivomme heiltäkin ilmoittautumislomakkeen kautta.

PRO-sarja
1. Andritz PRO
2. Ellun Enkelit
3. Kotkamills Pro-A
4. Team Möhkäle 1
5. Sulzer Pro 1
6. Kunnonrakentajat 1
7. Kojootit
8. Kuusankoski
9. Häröt Lampaat
10. Team Hasu
11. Sammalmetsän Silakat
12. Ellun Enkelit 2
13. Kotron Karjut
14. Sulzer Pro 2
15. Team Möhkäle 2
16. Kotkamills Pro-B
17. OK Tvåan
18. Kunnonrakentajat 3
19. Lankila Orienteering OK
20. Kunnonrakentajat 2
21. Takana loistava tulevaisuus

FUN-sarja
1. Lost and Found
2. Mikan muistojoukkue 1
3. Andritz FUN
4. Team Suunta ja Kiertotie
5. Sulzer Fun
6. Kotkamills Fun 1
7. CADS Team
8. Supersuunta
9. Metsämansikat
10. Lost and Found 2
11. Kojootit 2
12. Team Kokkovuori
13. Mikan muistojoukkue 2
14. Mikan muistojoukkue 3
15. Ile ja Mika
16. Kumparepuiston kuumikset
17. Kotkamills Fun 2
18. KoHu
19. Jäppilä OK

Tapahtumassa on myös normaali kuntosuunnistus sprinttiradoin. Oiva paikka vaikka ensikertalaiselle, tähän loppuun vielä suunnistus.netistä löytynyt lainaus tuntemattomalta ajattelijalta:
”Sprintistä on ensikertalaisen hyvä aloittaa tutustuminen suunnistukseen. Helppokulkuinen kaupunkiympäristö on useimmille tuttu ja ei ole niin pelottava kuin vaikeampikulkuinen metsä. Suunnistustehtävät taajamissa, katujen ja talojen seassa, ovat helppoja, suurta eksymisenvaaraa tai muitakaan haasteita rauhallisessa vauhdissa ei ole ja hyväpohjainen rata on niin lyhyt, että sen läpäisee keskeneräisemmälläkin kunnolla. Vaikka nappaskengillä. Ja aina voi kysyä neuvoa ohikulkijalta mikäli tulee ongelmia.”

Posted in Yleinen.