Ohjeita illan Heinäviestiin ja kuntosuunnistukseen

Ohjeita Heinäviestiin ja kuntosuunnistukseen. Mahdollisista muutoksista tai tarkennuksista näihin ohjeisiin ilmoitetaan tapahtumapaikalla:

– Heinäviestiin osallistuvat maksavat normaalin karttamaksun infoteltalla ennen suoritusta
Heinäviestiosallistuja käyttävät rintanumeroita. Joukkueiden numerot tulossa… ja ainakin tapahtumapaikalla nähtävissä
– Mikäli et ole ilmoittanut joukkueen juoksujärjestystä ennakkoon, tai juoksujärjestys on muuttunut, on se ilmoitettava viimeistään klo 17:00 info-teltalla.
– Jokaisen viestissä suunnistavan on nollattava Emit-korttinsa (neljä välähdystä) ennen suunnistuksensa alkua. Nollaus tapahtuu joko K-pisteellä tai erillisellä nollausleimasimella lähtö-/vaihtoalueella. Heinäviestin osallistujien ei tarvitse nollata lähdön jälkeen uudelleen K-pisteellä.
– Viestissä suunnistavien Emit-kortit luetaan tuloslaskentakoneelle vasta viestisuorituksen jälkeen. Viestiosallistujilla oma erillinen tuloslaskentapiste.
– Joukkueiden ensimmäisen osuuden juoksijoiden tulee olla valmiina lähtöjärjestelyihin klo 17:25. Ennen yhteislähtöä joukkueille annetaan kertaus keskeisimmistä viestiohjeista. Joukkueet sijoitetaan lähtösuoralle järjestäjien ohjeiden mukaisesti. Lähtö tapahtuu Jukolan viestin tyyliin eli joukkueet saavat käteensä suljetun kartan, jonka saa avata vasta lähtömerkin jälkeen. Kartat ovat muovisuojuksessa.
– Heinäviesti aloitetaan yhteislähdöllä klo 17:30.
– Viestisuunnistaja leimaa normaalisti maalissa ja siirtyy sen jälkeen tuloslaskentaan.
– Hyvän urheiluhengen mukaisesti maalileimaisimella leimataan sille tulojärjestyksessä.
– Ankkureiden maaliintulojärjestys kirjataan paperille välittömästi maalileimauksen jälkeen. Tästä huolimatta on ehdottoman tärkeää, että myös ankkureiden Emit-kortit luetaan tuloslakentakoneelle suorituksen jälkeen!
– Viestissä käytetään hajontamenetelmää, jossa samalla osuudella juoksevien suunnistajien radat voivat olla erilaisia. Radat kiertävät pienellä alueella ja rasteja on paikoin hyvinkin lähellä toisiaan. Tarkista siis koodi leimatessasi.
– 1 ja 2 osuuden kartat kerätään pois maalissa. Kartat palautetaan ankkureiden lähdettyä matkaan.
– TULE AJOISSA PAIKALLE

Ohjeita kuntosuunnistukseen:
– Kuntosuunnistukseen osallistuvat toimivat normaaliin tapaan ilmoittautuen järjestäjille metsään mennessä ja sieltä tullessa.
– Kuntosuunniustuksen pitkällä radalla kartan kääntö.

Posted in Yleinen.