Heinäviestin ilmoittautumistilanne ja ohjeita

Heinäviestin joukkueet tällä hetkellä. Mukaan mahtuu vielä, ilmoittautuminen ilmoittautumislomakkeella, ohjeita aiemmassa viestissä.

 

PRO-sarja
1 Kunnonrakentajat*
2 Kotkamills Pro
3 Andritz 1
4 Team Möhkäle 1
5 Sulzer PRO
6 CADS Team
7 Epätoivoisesti eksyneet
8 Svaanit
9 Andritz 2
10 Team Möhkäle 2

FUN-sarja
21 Tapsa ja tytöt
22 Lost And Found
23 Kotkamills Fun
24 Supersuunta
25 Sulzer FUN
26 Koksilaiset
27 Kojootit 1
28 Tanssiorkesteri Vepsäläiset*
29 Metsäjengi
30 Kojootit 2

* juoksujärjestystä ei vielä ilmoitettu. Ilmoittautumiset mielellään tämän päivän aikana.

Ohjeita Heinäviestiin

Ohjeet ovat tutut viime vuodelta ja koskevat vain Heinäviestiin osallistuvia joukkueita. Kuntosuunnistukseen osallistuvat toimivat normaaliin tapaan ilmoittautuen järjestäjille metsään mennessä ja sieltä tullessa. Mahdollisista muutoksista tai tarkennuksista näihin ohjeisiin ilmoitetaan tapahtumapaikalla:
– Heinäviestiin osallistuvat maksavat normaalin karttamaksun infoteltalla ennen suoritusta
– Sekä Pro- että Fun-sarjassa viestiin kuuluu kolme osuutta. Mikäli et ole ilmoittanut joukkueen juoksujärjestystä ennakkoon, tai juoksujärjestys on muuttunut, on se ilmoitettava viimeistään klo 17:15 info-teltalla.
– Jokaisen viestissä suunnistavan on nollattava Emit-korttinsa (neljä välähdystä) ennen suunnistuksensa alkua. Nollaus tapahtuu joko K-pisteellä tai erillisellä nollausleimasimella lähtö-/vaihtoalueella. Heinäviestin osallistujien ei tarvitse nollata lähdön jälkeen uudelleen K-pisteellä = kuntosuunnistuksen lähtö.
– Viestissä suunnistavien Emit-kortit luetaan tuloslaskentakoneelle vasta viestisuorituksen jälkeen. Ilmaise tuloslaskijalle selkeästi osallistuneesi Heinäviestiin, sarja Pro/Fun, joukkueesi nimi ja juoksemasi osuus.
– Joukkueiden kahden ensimmäisen osuuden juoksijoiden tulee olla valmiina lähtöjärjestelyihin klo 17:25. Ennen yhteislähtöä joukkueille annetaan kertaus keskeisimmistä viestiohjeista. Joukkueet sijoitetaan lähtösuoralle järjestäjien ohjeiden mukaisesti. Lähtö tapahtuu Jukolan viestin tyyliin eli joukkueet saavat käteensä suljetun kartan, jonka saa avata vasta lähtömerkin jälkeen. Kartat ovat muovisuojuksessa.
– Heinäviesti juostaan ”Halikkoviestin” tyyliin: kaksi ensimmäistä osuutta aloitetaan yhteislähdöllä klo 17:30. Joukkueen ankkuri saa lähteä, kun sekä ensimmäisen että toisen osuuden suunnistajat ovat saapuneet vaihtoon.
– Ensimmäisen ja toisen osuuden suunnistajat saavat karttansa lähtöhetkellä, ja ankkuriosuuden suunnistaja saa kartan vaihdon tapahtuessa.
– Viestisuunnistaja leimaa normaalisti maalissa ja siirtyy sen jälkeen vaihtoalueelle. Maalileimauksen jälkeen joukkueen ensimmäisenä vaihtoon saapuva suunnistaja poistaa joukkueen ankkuriosuuden kartan päällä olevan paperin, ja toisena vaihtoon saapuva suunnistaja ojentaa ankkuriosuuden juoksijalle ankkuriosuuden kartan.
– Hyvän urheiluhengen mukaisesti maalileimaisimella leimataan sille tulojärjestyksessä.
– Ankkureiden maaliintulojärjestys kirjataan paperille välittömästi maalileimauksen jälkeen. Tästä huolimatta on ehdottoman tärkeää, että myös ankkureiden Emit-kortit luetaan tuloslakentakoneelle suorituksen jälkeen!
– Viestissä käytetään hajontamenetelmää, jossa samalla osuudella juoksevien suunnistajien radat voivat olla erilaisia. Radat kiertävät pienellä alueella ja rasteja on paikoin hyvinkin lähellä toisiaan. Tarkista siis koodi leimatessasi.
– Karttoja ei kerätä pois, mutta hyvän urheiluhengen mukaista on, että maaliin saapuneet suunnistajat eivät näytä karttojaan suoritustaan odottaville suunnistajille. Viestisuunnistukseen osallistuva ei saa ennen viestisuunnistusta osallistua kuntosuunnistukseen.

16.8. Lisäys:

– ”arvottu” joukkueille numerot

Posted in Etusivun artikkeli.