Yösprintti Huutjärvellä 16.9.

Vuoden 2014 Huutjärvi GP juostaan tiistaina 16.9.2014. Tapahtumakeskus on tuttuun tapaan Huutjärven koululla, koulun pihalle myös autojen pysäköinti onnistunee mukavasti.

Tapahtuma on luonteeltaan yösprintti ja ratoihin on pyritty sisällyttämään mahdollisimman paljon sprinttisuunnistukselle ominaisia piirteitä. Käytössä oleva maasto asettaa ratojen ”sprinttimäisyydelle” kuitenkin omat rajansa, eikä radoilta tästä johtuen löydy erityisen teknisiä alueita. Kuitenkin pimeä yö tuo varmasti ratoihin oman haasteensa, näennäisesti helpoista rastipisteistä huolimatta. Ja ainahan voi laittaa ”pari napsua” lisää vauhtia, jos homma tuntuu liian helpolta… 😉

Tarjolla on lyhyistä ratapituuksista johtuen vain neljä rataa. Radoista A, B ja C kulkevat sekä metsässä että rakennetussa ympäristössä. D-rata sijoittuu lähes kokonaisuudessaan rakennettuun ympäristöön ja soveltuu hyvin täysille yösuunnistuksen aloittelijoille ja ensikertalaisille.

Ratapituudet (pienet muutokset mahdollisia):

  • A-rata 3,8 km / 20 rastia
  • B-rata 2,9 km / 17 rastia
  • C-rata 2,3 km / 14 rastia
  • D-rata 2,0 km / 9 rastia

HUOM! Ratapituudet on mitattu, sprinttisääntöjä seuraten, lyhintä kilpailijoille sallittua reittiä seuraten. Eivät siis ole matkoja linnuntietä.

Lähtö on auki pimeyden laskeuduttua n. klo 20-21. Valoisista öistä johtuen todellista yösuunnistushaastetta kaipaavien kannattaa startata vasta lähempänä lähtöaikojen loppupäätä. Maali sulkeutuu klo 22.

Lopuksi pari tärkeää huomiota: 

-Radat liikkuvat suurilta osin kaupunkialueella. Kunnioittakaa tonttien ja pihamaiden rajoja, älkääkä eksykö ihmisten takapihoille.

– Radoille osuu myös pari tienylitystä. Liikenne ei liene vilkasta, mutta olkaa silti varovaisia.

– Muista sprinttisäännöt sen suhteen, millaisten kohteiden ylittäminen/alittaminen/läpäiseminen on kiellettyä. Kyseessä on sekä yksityisalueiden kunnioittaminen että ratamestarin asettama suunnistushaaste.

– Käytössä oleva suunnistusalue on muuttunut viimeisten vuosien aikana melko paljon. Käytössä oleva kartta on hyvä, mutta tietyiltä osin sen ikä alkaa jo näkyä. Rakennetuilla alueilla on jonkin verran pieniä kohteita (mm. sähkökoppeja yms.), joita ei kartalta löydy. Lisäksi kartan metsäalue on suosittu ulkoilualue, mistä johtuen maastossa kulkee runsaasti polkuja, joista kaikkia ei ole voitu kuvata karttaan.

Jännittävää yösuunnistusta kaikille!

Hirvikärpästiedusteluosaston ilmoitus:

 Huutjärvi luokiteltu hirvikärpäsvapaaksi alueeksi.

Posted in Etusivun artikkeli.