Uuperi 7.6.

Ensi tiistain rannikkorastit tullaan suunnistamaan Uuperin hienoilla mäkialueilla. Tapahtumakeskuksena toimii Uuperin rinteiden parkkipaikka. Suunnistusalue koostuu muutamasta pienipiirteisestä mäkialueesta. Mäkien väliin mahtuu paljon teitä ja pusikkoakin. Keskellä karttaa on merkittävän kokoinen kielletty sorakuoppa-alue. Maasto on täten vaativa, mutta rikkonainen. Maaston kulkukelpoisuus on hyvin vaihtelevaa. Maastosta löytyy: mäntykangasta, nuorta tiheämpää männikköä, vanhaa isoa kuusimetsää sekä nuorempaa lehtimetsikköä. Maastoon on ilmestynyt muutama uusi hakkuu ja toiset vanhemmat hakkuut ovat puolestaan pusikoituneet.

Vaativammat radat (AA,A,B,BL) on pyritty suunnittelemaan käyttäen maaston vaativimpia alueita. Mäkialueiden välisten tyhjempien alueiden yli on pyritty suunnittelemaan pidempiä reitin valintavälejä. Nämä seikat luovat radoille mukavaa rytmitystä. Jokainen suunnistaja pääsee testaamaan todenteolla suunnistustaitoaan, mutta pidemmillä väleillä tarjoutuu mahdollisuus käyttää myös juoksuvoimaa. Mäkialueilla saattaa olla paljon rasteja lähekkäin, vipinää näillä alueilla siis syntyy. OLKAA TARKKANA KOODIEN KANSSA! Eri radoilla on pyritty käyttämään mahdollisimman vähän samoja rastivälejä, jotta letkajuoksua vältetään. Lisäksi pitää mainita, että AA-radalla on käytössä kartan kääntö (25 rastia).

Helpommat radat (D,C) kulkevat lähellä tapahtumakeskusta ja tukeutuvat teihin, polkuihin ja laskettelurinteisiin. Nämä radat ovat hieman tavallista lyhyemmät maaston mäkisyydestä johtuen. Etenkin C-radalla on pyritty tarjoamaan suoria vaativampiakin reitti vaihtoehtoja, mutta aina on tarjolla helpompi kiertävä reittikin. Rastipisteet ovat näillä radoilla melko helpohkot.

Rasteilla on käytössä jo viime viikolta tutut kepit, joiden päässä leimasin on. Rastiliput roikkuvat myös samaisissa kepeissä.

Tapahtumakeskukseen johtava tie kulkee suunnistusmaaston halki. Toivon autoilla saapuvien varovan tiellä liikkuvia suunnistajia. Toki suunnistajankin on oltava tarkkana tietä ylittäessään. Samassa maastossa liikkuu myös pyöräsuunnistustapahtuman osanottajia. Toivon molempien osapuolien ottavan toiset huomioon, jotta ikäviltä tapaturmilta vältytään.

Radat:

  • AA 10,3km 25 rastia
  • A 7km 17 rastia
  • B 5km 12 rastia
  • BL 3,6km 8 rastia
  • C 2,4km 8 rastia
  • D 1,4km 5 rastia
  • PySu n. 12 km 12 rastia

Toivotan kaikille onnea, onnistumisia ja elämyksiä rasteille! Muistakaa suunnistaa tarkasti ja ennen kaikkea keskittykää!

Ratamestari, Daniel Koivisto

Lisäys 7.6.

Rasteja viedessä huomattiin että Uuperinmäen etelärinteessä on tehty pientä harvennushakkuuta. Eli maassa on vähän risua ja kartalle merkitsemättömiä metsäkoneuria. Näillä ei juurikaan merkitystä radoille.

Posted in Etusivun artikkeli.