Uuperi pysy polku

Pyöräsuunnistus Uuperissa 7.6.

Pyöräsuunnistuskausi pyörähtää käyntiin kartantulostajaa lainaten uberhienossa Uuperissa. Rata kulkee suunnistuskartoilla Viita ja Mäyrä, joista jälkimmäinen sijaitsee Uuperinrinteiden länsipuolella. Kartta on kokoa A3, mittakaava 1:10 000, rasteja on 12, ajoa n. 12 km ja korkeuseroa parhaimmillaan 70 m. Pienimmän eturattaan arvostus kasvaa kummasti reitin varrella. Radalla on hiekkateitä, nurmipeitteisiä ajopolkuja ja pari lyhyttä metsäpolkua. Reitille osuu tavanomaista vaativampi alamäki, jonka ajouria vesisateet ja kevään sulamisvedet ovat osin rikkoneet. Mäessä on syytä käyttää ahkerasti takajarrua ja hidastaa vauhti sellaiseksi, että sen varmasti hallitsee. Kielletyksi merkityille alueille ei ole lupa mennä.

Alueet yhdistävä Uuperi -niminen karttapiirros on vuodelta 1993. Siitä on lohkaistu Viita, jota on käytetty usean viime vuoden ajan jalkasuunnistuksissa. Mäyrän puolta kartasta ei sen sijaan ole päivitetty yli 20 vuoteen. Osa kartan pistepelloista kasvaa nykyään taimikkoa. PySu -karttaan päivitettiin radalla kulkevat polut. Metsän eri värit ja kuviorajat poistettiin, koska ne eivät enää pitäneet paikkansa. Kartan luettavuutta parannettiin vielä piilottamalla pienet kivet näkyvistä.

Lähtö on auki klo 17 – 18:30. Paikka on siis Uuperi, Hamina. Opastus Mt170 Reitkallin risteys. Tapahtumapaikan osoite: Viirankankaantie 237.

Pyöräsuunnistusta on Rannikkorasteilla myös 28.6. ja 30.8., tervetuloa!

AS

Uuperi pysy polku

Onhan radalla helppojakin osuuksia.

Posted in Etusivun artikkeli.