Uudistunut Reittihärveli käytössä Rannikkorasteilla

Katariinan tuloksia odotellessa muutama sana Reittihärvelistä, joka onkin uudistunut melkoisesti talven aikana. Suurin muutos on Javasta ja sen mukanaan tuomista ongelmista eroon pääseminen. Sen myötä härveli toimii nyt paremmin ja jopa tableteilla ja älypuhelimilla reittien tutkiminen ja piirtäminenkin on nyt mahdollista. Uusia ominaisuuksiakin sovellukseen on tullut mm. reittivaihtoehtojen vertailuun, niihin voit tutustua vaikkapa tämän esittelyvideon avulla:

http://youtu.be/5osiINZFdSo

Eikä tässä vielä kaikki, Reittihärveleitä on nyt kaksi! Alkuperäisen reittihärvelin kehittäjän Jarkko Ryypön lisäksi myös Brittein saarilla on ahkeroitu Simon Erringtonin johdolla. Tuotos on saanut nimen Routegadget 2.0 ja taitaapa tästä ohjelmasta löytyä pieni pätkä kotkalaislähtöistäkin koodia. Molemmat härveliversiot ovat Rannikkorastisuunnistajien käytössä ja piirrätpä reittisi kummalla versiolla tahansa on se tutkittavissa molemmilla reittihärveleillä. RG2:n vahvuus on mielestäni reittianimaatioissa, reittien analysointiin ”alkuperäinen” on ehkä hitusen parempi. Myös vanhat reittipiirrokset ovat tutkittavissa näiden uusien työkalujen avulla. RG2:n varhaisversion animaatiota viime vuoden Ruskajuoksusta voit katsella täältä:

http://youtu.be/x6oclbmPDsU

Käyttäkää härvelit hyväksenne ja piirtäkää sinne reittejänne. Kuten aiemminkin, mitä useampi piirtäjä, sitä enemmän iloa reittihärvelistä on.

Posted in Etusivun artikkeli.