Tiistaina suunnistamaan Tampsalle, kaikki mukaan pariviestikilpailuun

Ensi tiistain 29.5 Rannikkorastit suunnistetaan Äijönvuoren mäkisissä polkurikkaissa maastoissa. Tämän kertaisena erikoisuutena on Firmaliigan pariviestikilpailu. Viestiin saa osallistua myös liigan ulkopuoleiset joukkueetkin! Viestissä on 2 eri sarjaa Pro ja Fun. Viestiin on ilmoittauduttava etukäteen tämän linkin kautta viikonlopun aikana! (Ilmoittautuminen siis viim. su 27.5 klo 23.59) Viestin lähtö tapahtuu klo 18.00 ja paikalla joukkueiden sisäänkirjaaminen 17.45, jolloin kaikkien tulisi olla paikalla. Tapahtumassa myös tutut normaalit kuntosuunnistusradat vapain lähtöajoin. Tällä viikolla ei ole kilpasarjoja helposta maastosta johtuen.

Viestijoukkue

Pariviestin nimen mukaisesti viesti suunnistetaan kahden hengen joukkueissa. Toinen juoksija juoksee 1 & 3 osuudet ja toinen 2 & 4 osuuden. Yhden firmaliigajoukkeen on siis mahdollista muodostaa 2 joukkuetta kilpailuun.

Radat

Viestit

Pro 1 & 2 osuus   2,5km   10 rastia   nousu 82m   yleisörasti   Keskivaikea

Pro 3 & 4 osuus   2,5km   9 rastia   nousu 84m   yleisörasti   Keskivaikea

Fun 1 & 2 osuus   1,7km   7 rastia   nousu 44m   yleisörasti   Helpohko/Keskivaikea

Fun 3 & 4 osuus   1,6km   7 rastia   nousu 46m   yleisörasti   Helpohko/Keskivaikea

Viestissä hajontaa!

 

Normaalit radat

Kunto pitkä   5,2km   18 rastia   nousu 146m   Keskivaikea

Kunto lyhyt   2,9km   11 rastia   nousu 82m   Keskivaikea

Helppo pitkä   3,8km   9 rastia   nousu 118m   Helppo

Helppo lyhyt   1,7km   6 rastia   nousu 52m   Helppo

Niin viestin radat kuin normaaliradat ovat tällä kertaa varsin runsasrastiset ja mäkiset. Rastit ovat myös yleesä todella lähellä polkuja tai pururataa, sillä kyseisessä maastossa ne ovat fyysisesti mahdotonta sijoittaa kauas. Radat siis tällä kertaa kartanlukuteknisesti helpot, mutta fyysisesti totuttua haastavammat.

Maasto ja kartta

Äijönvuoren maasto koostuu yhdestä n 40m korkuisesta avokallioisesta mäestä. Mäellä kiertää mutkikas pururata ja runsaasti polkuja eli nopeasta maastosta on siis kyse. Alueen kartta on todella pikkutarkasti kartoitettu, joten varautukaa siihen, että pienetkin muodot ja kivet ovat kartalla. Jotain heikkoja polkuja kuitenkin saattaa maastosta löytyä, vaikkei niitä kartalla ole.

Tapahtumakeskus

Tapahtumakeskus sijoittuu Tampsan montulle. Alueella siis myös viesti kisakeskus. Lähtöpaikka on tapahtumakeskuksessa, josta tapahtuu viitoitus k-pisteelle (lähtökolmio). K-pisteellä ei leimausta, mutta sen kautta on juostava!

Ratamestari toivottaa kaikki tervetulleiksi suunnistamaan! Lähtekää myös firmaliigan ulkopuolelta innokkaasti viestiin, jotta saataisiin radoille säpinää. Muistakaa, että ratamestari janoaa myös tällä kertaa palautetta!

Terv. Ratamestari Daniel Koivisto

Posted in Yleinen.