Tiistaina Rannikkorastit Hurukselassa sekä kaikille avoin Heinäviesti

Tiistaina 30.7 pääsee Vehkovuoren metsiin näin Meripäivien ja helteiden jälkeen tuulettamaan itseään kuntosuunnistuksen merkeissä. Jos kuitenkin tekee jo mieli pukea kilpailuvermeet ylle, onnistuu sekin. Vehkovuorella kilpaillaan nimittäin jokavuotinen ja perinteikäs kaikille avoin Heinäviesti, joka toimii myös Firmaliigan oskilpailuna. Viestiin toivotaan runsasta osaanottoa ja se on hyvä mahdollisuus kokeilla viestisuunnistusta myös ensimmäistä kertaa. Heinäviestin kilpailuohjeet alempana ratamestarin tarinoiden jälkeen. Huom! Viestiin on ilmoittauduttava etukäteen tiistaina 12:00 mennessä tällä lomakkeella.

Rannikkorastit ovat jo useamman viikon majailleet Seiskatien etäläpuolella sivilisaation välittömän läheisyyden turvaamilla metsämailla. Nyt on kuitenkin aika nostaa panoksia ja suunnata syvälle Seiskatien pohjoispuolella vaanivalle maaseudulle. Kaupinkilaisillekin tiedoksi: maastosta löytyy erämaisempaa metsää, metsäautoteitä, peltoja, mäkiä ja hyönteisiä sekä muita metsän elukoita.

Heinäviestin vaikutus näkyy jonkin verran tavallisissa kuntosuunnistusradoissa, sillä käytettävien rastien määrä on rajallinen. Suurimpia vaikutuksia ovat helppojen ratojen hienoinen haastavoituminen sekä rastien sijoittuminen normaalia pienemmälle alueelle maastossa. Tämän takia pidemmillä radoilla on jonkin verran SIK-SAKkia ja jos jonkinmoista rusettia. Olkaahan siis tarkkana koodien kanssa. Kaikilla radoilla on myös 120m pitkä kilpailijoille tuttu viitoitus K-pistelle. Eli käytännössä lähtöleimaisimelta kulkee viitoitus rastilipulle, jolla merkitään kartassa olevaa lähtöpistettä (kolmio).

Radat
Vaativa Pitkä, 5,8km, 15 rastia, nousu 110m
Vaataiva Lyhyt, 3,2km, 10 rastia, nousu 70m
Keskivaikea Pitkä, 5,5km, 15 rastia, nousu 120m
Keskivaikea Lyhyt, 2,8km, 10 rastia, nousu 60m
Helppo Pitkä, 3,8km, 10 rastia, nousu 75m
Helppo Lyhyt, 2,0km, 6 rastia, nousu 50m

Terv. Ratamestari, Daniel Koivisto

Sitten myös jotain vakavampaa, eli
Heinäviestin kilpailuohjeet

Joukkue

Heinäviesti kilpaillaan tänä vuonna 2hlö joukkueilla parivistifoormaatilla. Näin ollen kumpikin juoksija suunnistaa 2 osuutta. Toinen 1. & 3. sekä toinen 2. & 4. Viestissä on 2 eri sarjaa: Fun-sarja (helpot radat) sekä Pro-sarja (vaativat radat). Firmaliiga-joukkueet juoksevat omassa sarjassaan, muilla vapaa valinta sarjan suhteen. Viestiin voi ilmoittaa joukkueen oheisesta linkistä. Osallistuminen viestiin maksaa normaalin  kuntosuunnistusmaksun.

Ilmoittautuminen

Viestiin on ilmoitauduttava etukäteen tällä lomakkeella, koskee myös Firmaliigan joukkueita. Ilmoittautumisen takaraja on tiistaina 12:00 mennessä.

Varusteet

Kilpailijat tarvitsevat omat emit-kortit. Jos tällaista ei omista, tulee se ilmottaa ilmoittautumisen yhteydessä. Rannikkorasti-tiimi varaa sinulle vuokrakortin. Viestissä käytettävissä kartoissa on suojamuovit valmiina.

Lähtö

Viestin lähtö tapahtuu yhteislähdöllä klo 17:30. Tapahtumapaikalla ilmoittauduttava viim. 17:15!
Toinen yhteislähtö tapahtuu klo 19:10, jolloin kaikki jäljellä olevat osuudet pääsevät radoilleen.

Sarjat ja Matkat

Pro 1 & 2 matka 2,1 km rasteja 6 kpl nousu 50m
Pro 3 & 4 matka 2,5 km rasteja 8 kpl nousu 60m
Fun 1 & 2 matka 2,0 km rasteja 7 kpl nousu 40m
Fun 3 & 4 matka 2,0 km rasteja 5 kpl nousu 60m

Radat sisältävät normaalia joukkuehajontaa

Maali ja Vaihto

Maaliin on viimeiseltä rastilta 100m viitoitus. Maalissa leimattava jokaisella kerralla. 1, 2 ja 3 osuuden juoksijat etenevät maalileiman jälkeen vaihtopuomille, josta antavat oman joukkueen kartan seuraavan osuuden juoksijalle. 4 osuus leimaa maalissa, jolloin joukkueen aika pysähtyy. Kiri kamppailussa ensimmäisenä maalilinjan ylittänyt joukkue voittaa.

Terv. Ratamesari & Kilpailun johtaja, Daniel Koivisto

Posted in Yleinen.